Dimarts 16, abril 2024
13.3 C
Sant Gervasi
13.3 C
Sarrià
Publicitat

Esquerra Republicana de Catalunya

Publicat el 7.5.2015 9:00

a fons: eleccions municipals

Propostes dels partits per Sant Gervasi

 

Publicitat

Quin és el vostre model polític per la ciutat de Barcelona?

Publicitat

La Barcelona que imagino és la Barcelona que es fa a peu.

Defenso una ciutat on es pugui viure i es pugui fer vida a tots els barris. Això passa per treballar la proximitat i tenir cura de l’espai públic. Si disposem dels principals serveis a prop de casa, si els carrers ens conviden a sortir i a fer vida en el nostre entorn més pròxim, tenim tots els ingredients per cohesionar els barris i oferir una bona qualitat de vida a les persones. Sobretot ens cal una ciutat que ofereixi oportunitats per als barcelonins i barcelonines. Cal que posem l’accent en la generació de llocs de treball, en la formació de les persones perquè Barcelona sigui la ciutat on tothom hi té futur.

Paral·lelament, Barcelona, com a capital de Catalunya, ha d’assumir el repte de liderar el procés nacional. Tot estat necessita una capital que sigui punta de llança. No defenso una capital centralista, sinó, una capital que entengui el seu rol dins de l’Àrea Metropolitana i que sigui la plataforma d’aterratge i d’enlairament del talent internacional i del que volem internacionalitzar.

Mercè Amat
Mercè Amat

Sou partidaris de la divisió territorial en barris com una forma de descentralització del govern municipal?

Defenso una major descentralització de la ciutat. Calen unes línies mestres per a tota la ciutat, però també crec que el primer entorn de referència de les persones és i ha de ser el barri: si coneixem els nostres veïns i veïnes, si podem decidir sobre els afers que més directament afecten al nostre territori, ens fem nostra la ciutat.

Penseu que l’actual model dels Consells de Barri s’ha de modificar? De quina manera?

Crec que cal modificar el sistema de participació ciutadana en general. Actualment tenim molts òrgans anomenats de participació però que són informatius o, com a molt, deliberatius. Els Consells de Barri han de ser espais propositius i vinculants on ajuntament i ciutadania intercanviïn informació, deliberin i prenguin decisions conjuntament.

Feu tres propostes concretes i prioritàries pel territori de Sant Gervasi?

Sant Gervasi té una gran manca d’equipaments. A poc a poc s’ha anat redreçant la situació, però partim de molt avall! Després de molts anys, l’any passat es va inaugurar la biblioteca Joan Maragall. Penso que cal millorar l’oferta en escoles bressol i oferir més espais als joves.

La mobilitat també és una problemàtica important. Fins que no es desencalli la L9, cal reforçar les alternatives: les línies transversals d’autobús, però també parades de Bicing que permetin per exemple que des pl. Kennedy es pugui arribar a la zona Universitària passant per Passeig de Sant Gervasi, Bonanova…

En l’àmbit cultural plantejaria la importància de protegir millor el patrimoni arquitectònic dels nostres barris, testimoni dels pobles que van ser i d’una Barcelona menys urbana. Penso, per dir els casos més coneguts, en la casa Tosquella o la Rotonda. Però també hi ha el cas del carrer Bertran.

Feu una proposta més per cada una de les zones de Sant Gervasi: la Bonanova, Monterols, Galvany, Turó Parc, el Putxet i el Farró

És difícil dir una sola cosa de cada zona. Miro de sintetitzar i de fer propostes d’àmbits diferents, a falta de tancar el programa electoral.

  • Bonanova: donar sentit cultural a l’Av. del Tibidabo. Tenim una munió de gent que fa cua per agafar el tramvia blau cada dia, sense contextualitzar l’entorn, etc. Crec que cal que protegim millor el patrimoni cultural del districte (és trist veure com evolucionen les obres de la Rotonda) i que l’expliquem millor.
  • Monterols: millorar l’accessibilitat dels carrers.
  • Galvany: guanyar definitivament per al barri la finca de Can Ripoll i fer un pla d’equipaments.
  • Turó Parc: estudiar la possibilitat de guanyar per al barri les galeries de Wagner.
  • Putxet: obrir un procés participatiu per definir els usos de l’equipament de Manacor, 1.
  • Farró: continuar en el procés de pacificació de trànsit. En un barri amb tant poc verd, és especialment important.

Teniu alguna proposta concreta per revitalitzar i augmentar el comerç de proximitat a Sant Gervasi.

L’AV i Comerciants del Turó Parc, de Barnavasi i la recent creada Associació de Comerciants i Artesans del Farró són una mostra de com n’és d’important associar-se: el comerç de proximitat l’hem de defensar entre tots. Els veïns i veïnes fent una aposta per comprar-hi, els comerciants oferint un servei professional i personalitzant, amb capacitat d’iniciativa i innovació i l’administració vetllant per frenar la liberalització dels horaris comercials que es promulga des de Madrid, i dificultant l’ampliació de les grans superfícies.

El comerç genera molts llocs de treball, és un element clau per a l’economia de la ciutat a la vegada és indispensable per a la cohesió dels barris: on hi ha comerç hi ha vida. Un barri amb activitat permet allunyar-nos del model de ciutat-dormitori o residencial on cal desplaçar-se (amb vehicle privat) per comprar una barra de pa. Torno al principi: el comerç de proximitat és un dels ingredients per fer possible la Barcelona que es fa a peu.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.