23 C
Sant Gervasi
| Dissabte 20 d'agost de 2022 |
Publicitat

Famílies afectades pel tancament de l’escola Mary Ward denuncien incompliments d’Educació

Critiquen que no s'ha respectat el criteri preferencial en la matriculació i que s'han separat germans en diferents centres

Publicitat

Societat

El Jardí

L’AMPA de l’escola Mary Ward, el centre concertat de Galvany que va anunciar per sorpresa al juny que tancava deixant a més de 250 alumnes sense escola pel curs 2022/23, denuncia “greus incompliments” del Consorci d’Educació de Barcelona en l’assignació de noves places promeses a altres centres del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

En un comunicat, les famílies es queixen que no s’han respectat els criteris d’assignació preferencial de famílies amb germans, arribant a separar-los de centre, i que s’ha prescindit del sistema de sorteigs per al cas d’empat, cosa que consideren que ha derivat en una arbitrarietat a l’hora d’assignar les places a situacions de més demanda.

Publicitat

També critiquen que no s’ha complert amb el compromís d’ampliar línies preconcedides ni atorgar un criteri preferencial a la matriculació als afectats pel tancament del centre. Com a conseqüència de l’anterior, denuncien que algunes famílies es veuen abocades a matricular als seus fills en centres escollits en segona i tercera opció.

Les famílies diuen haver rebut amb “estupor i indignació” l’assignació de places i insten a les administracions involucrades (Consorci d’Educació de Barcelona, Conselleria d’Educació i Ajuntament de Barcelona) a “honrar els seus compromisos, complir amb la llei i restituir a les famílies afectades, atorgant-los la primera opció d’elecció de centre educatiu”.

Publicitat

El passat 28 de juny el cas de Mary Ward va arribar al Parlament de Catalunya, on el conseller d’Educació, Josep González Cambray, va criticar que la titularitat del centre decidís tancar de manera unilateral a les portes de l’estiu.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.