15.2 C
Sant Gervasi
| Dimecres 27 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Imatge del poble de Sarrià independent

"Encara que Sarrià ha sabut mantenir el seu caliu durant molts anys, la guerra i l’arribada de gent forastera han fet que hagi anat perdent el caràcter de poble", opinió de Frederic Bou

Publicitat
Publicitat

El Racó del Veïnat

Frederic Bou

Sarrià va ser l’últim poble annexionat a Barcelona dels que estaven situats al seu voltant. Primerament foren Sants, Sant Andreu, Sant Martí de Provençals, Sant Gervasi de Cassoles i Gràcia l’any 1897, i Sant Joan d’Horta el 1904. El 4 de novembre de 1921, el ministre Cambó declarava a Madrid l’annexió del nostre poble a la ciutat, acció que provocaria la dimissió de l’alcalde de Sarrià, el doctor Rafael Batlle, que després seria el metge del barri durant la postguerra i que ara té a les Tres Torres un carrer amb el seu nom.

Amb l’annexió referida, el poble passava a ser un barri més de Barcelona, operació que va generar un canvi radical del seu ambient. El Sarrià independent tenia fama de tenir bons paletes, hi havia recaders, tallers de fusteria i de mecánica, esglésies, convents i escoles de tota mena. A l’estiu, era el destí turístic de la gent benestant de Barcelona, que fins i tot adquiria cases i torres com a segona residència.

Encara que Sarrià ha sabut mantenir el seu caliu durant molts anys, la guerra i l’arribada de gent forastera han fet que, de mica en mica, hagi anat perdent aquell caràcter de poble que l’havia caracteritzat.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.