25 C
Sant Gervasi
| Diumenge 25 de juliol de 2021 |
Publicitat

Ja es pot comprar el calendari solidari dels Mossos

Els fons recaptats amb el Calendari Solidari es donen a la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l'objectiu de millorar l’assistència als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars i cuidadors

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Mossos d’Esquadra

Xavier Boned

Aquesta és la sisena edició del calendari solidari del cos de Mossos d’Esquadra, i la cinquena en què l’aportació es destina als malalts d’Alzheimer i els seus familiars. En aquesta edició les fotografies s’han fet durant les festes que es celebren als pobles de Catalunya durant la tardor i l’hivern. Els fons recaptats amb el Calendari Solidari es donen a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l’objectiu de millorar l’assistència als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars i cuidadors.

Amb l’aportació del darrer any, la FAFAC ha impulsat 18 programes sociosanitaris que han beneficiat directament 1071 persones a través de 20 entitats de tota Catalunya.

La complicitat i tendresa entre els nostres companys de tot el territori i les persones malaltes d’Alzheimer es viuen en escenaris emblemàtics i traspassen el paper. El resultat val la pena. Mes a mes, ens traslladem a una localitat diferent de Catalunya per viure una festa tradicional popular, arrelada a alguna de les nostres 9 Regions Policials. A la part final del calendari s’hi ha incorporat un decàleg amb recomanacions per ajudar en el tracte amb persones malaltes d’Alzheimer.

Darrere de cada calendari hi ha la participació de molta gent i entitats que s’impliquen solidàriament en el projecte. Enguany s’ha comptat amb quasi 100 voluntaris del cos, unes 200 persones més entre usuaris, familiars, cuidadors, psicòlegs i treballadors de les 21 Associacions de Familiars d’Alzheimer. A més, hi han col·laborat 26 entitats organitzadores de les festes i els 12 Ajuntaments del municipi on es localitzen.

L’import de les vendes es destinarà íntegrament a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), per tal de contribuir a les seves iniciatives de suport tant a les persones malaltes com a les seves famílies i cuidadors, perquè no podem defallir en la lluita contra aquesta malaltia.

La tirada d’aquest any és de 18.000 exemplars, amb la venda dels quals es podria assolir la xifra de 90.000 euros. A tot Catalunya hi haurà més de 500 punts de venda que han de facilitar arribar a més gent aquesta iniciativa solidària.

Per què l’Alzheimer? L’Alzheimer és una malaltia neuro-degenerativa progressiva i és la forma més freqüent de demència en les persones grans. Com a conseqüència de l’envelliment de la població, cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Segons dades d’estudis comunitaris, es calcula que un 9,6% de les persones de 70 anys o més poden tenir algun tipus de demència.

L’edició d’enguany té l’objectiu de superar la xifra obtinguda en les darreres edicions. Aconseguir aquest repte suposaria un impuls per millorar l’assistència a les persones malaltes d’Alzheimer i donar suport les seves famílies.

Podeu adquirir el calendari a la comissaria de districte ubicada al carrer Iradier núm. 9,  en horari de 9 a 17.30 h, a un preu solidari de 5€ o consultar altres punts de venda a la web de la Federació www.fafac.cat  

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.