25 C
Sant Gervasi
| Diumenge 25 de juliol de 2021 |
Publicitat

Jaume Rius de Fruites La Selecta

Publicitat
Publicitat

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Des de ben jove ja treballa i selecciona la millor fruita. Als estius quan estudiava anava a la parada dels seus pares, on venien plàtans i tomàquets com a especialitat. La seva màxima és orientar bé i no ‘enganyar’ el client. Recorda com un dia se li va espatllar la balança i va servir als clients el pes que demanaven. Cap queixa va tenir. En Jaume és fruiter de confiança!

Com vas començar a treballar en el sector?

Em ve de tradició familiar. Ajudava el pare i a l’estiu en lloc d’anar de colònies ja feia els ‘stage’ de treball a la parada. Conec des de llavors els secrets del plàtan i de la seva  maduració. El 1983 em vaig fer càrrec de la parada al Mercat de les Corts fins a arribar a la de Sant Gervasi.

Arribes al mercat i vas renovar la parada?

Al mercat de Sant Gervasi, hi vaig arribar el 1985 per portar la parada. Des de llavors, any rere any, he mirat de satisfer les necessitats dels clients des de la qualitat. Anant a buscar, temporada rere temporada, la fruita, els productes, els bolets allà on eren més bons. Des de llavors, he buscat tenir una àmplia oferta, i de qualitat.

M’agrada estar al dia i donar el millor servei, m’agrada molt el meu ofici. Procuro poder oferir entre 70 i 80 tipus diferents de fruites i hortalisses. M’agrada treballar des de la confiança amb el client i poder oferir-li el millor, resolent les necessitats que té. Qualitat i honestedat són els meus principis: prefereixo dir-li a un client “no agafis això, avui serà millor pel que necessites, això altre”.

Què podem trobar a la teva parada d’especial? 

Sóc curiós de mena, i quan viatjo miro d’aprendre de les botigues i mercats que visito, sigui on sigui. A poc a poc, en el dia a dia m’he anat especialitzant en el món del tomàquet. Quan és molt bo i gustós, la gent el gaudim d’una manera especial. I m’agrada tenir el millor producte de temporada a la meva parada.

Algun producte nou que tingui èxit?

Procuro sempre tenir les millors varietats i recordar-ne els orígens per poder-los oferir cada temporada. No en sóc molt partidari, però darrerament he ofert pinya o mango —recol·lectat madur en origen— vinguts amb avió, i la gent que els prova em diu que tenen un gust molt millor que els que han vingut amb vaixell.

Com veus avui el mercat de Sant Gervasi? 

Estic enamorat d’aquest mercat, sempre n’he estat. A banda que estem en un lloc privilegiat, som un centre del barri de Sant Gervasi i en som un dels motors. Ara, estem en un moment molt interessant de regeneració i millora. Amb nous paradistes, amb dinamisme i noves fórmules per ajudar els clients i oferir qualitat. I tots aquí, aprenem de tots.

Actualment, al Mercat de Sant Gervasi som en un moment de dinamització comercial i en poc temps, encara es notarà més. Iniciatives com la Nit de Tapes, la campanya de Nadal, la col·laboració amb altres entitats del barri, fan que oferim —a més d’un espai alimentari de referència per a les famílies—, un espai per a la ciutadania.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.