21.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 07 de juliol de 2022 |
Publicitat

Josep Amat i Girbau rebrà la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

Doctor enginyer industrial de professió i veí del Putxet, Josep Amat obtindrà un dels màxims reconeixements del Govern català

Publicitat

Cultura

El Jardí

La Generalitat ha aprovat aquesta setmana concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats, entre les quals hi ha el doctor enginyer industrial Josep Amat i Girbau, veí del Putxet.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part del govern de Catalunya. Reconeix els serveis prestats al país en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

El perfil de Josep Amat i Girbau

Publicitat

Josep Amat (Barcelona, 1940) té una llarga carrera dedicada a la recerca en el camp de la robòtica quirúrgica. És autor de múltiples patents i llibres. Va iniciar la seva recerca en el camp dels sistemes digitals, derivant posteriorment al disseny de processadors especialitzats en el tractament del senyal radar, i el processat d’imatges aplicat a la visió per ordinador. Posteriorment va orientar la seva recerca al camp de la robòtica industrial, submarina i quirúrgica.

Catedràtic emèrit d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 1977, va exercir la seva tasca docent fins el 2010 com a professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, i a la Facultat d’Informàtica de Barcelona. Des d’aleshores és Professor Emèrit de la UPC.

Publicitat

Amat també és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. És fill del pintor Josep Amat, referent Impressionista de la pintura catalana del segle XX, i manté viva amb la seva família la Fundació Josep Amat, al Putxet.

Consulta la resta de guardonats amb una Creu de Sant Jordi.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.