25 C
Sant Gervasi
| Divendres 01 de juliol de 2022 |
Publicitat

La Cassolada ’18

Publicitat

La Mirada Jove

SoundGervasi

Ara fa 3 anys va néixer SoundGervasi, la comissió de festes de Sant Gervasi de Cassoles, amb la intenció d’organitzar unes Festes Majors Alternatives. Aquesta Comissió la constituïm joves de Cassoles, col·lectius com el Casal Popular la Tecla, caus i esplais del barri, les Joventuts d’Esquerra Republicana, La Pira Feminista i l’Assemblea de Joves de Cassoles.

Davant la manca d’unes festes inclusives i plurals al barri, on el jovent pogués participar lliurement i sentir-se representat, sorgeix la Festa Major Alternativa de Cassoles. Aquesta respon a la necessitat d’organitzar unes festes fetes per i per al jovent. Creiem essencial que les joves puguem participar-hi activament i decidir sobre quin model d’actes i activitats volem. Que formem part activa de la cultura popular viscuda sempre als carrers. Que no siguem expulsades de l’espai públic, i relegades a un model d’oci consumista i masclista, propi de les discoteques i ambients alcoholitzats. Que les festes, siguin també un espai on visibilitzar les problemàtiques que ens envolten i solidaritzar-nos amb el veïnat teixint complicitats, cohesió social i sentiment de barri.

Publicitat

Des de SoundGervasi apostem, doncs, per unes festes majors populars, que arribin a tothom. Apostem per unes festes autogestionades, que tinguin un qüestionament crític de les dinàmiques institucionals i comercials de l’oci i la cultura hegemònica. Apostem per unes festes que tinguin en compte els i les joves, dins d’un barri residencial amb un creixent exili juvenil.

La Festa Major Alternativa d’aquest any compta amb activitats per tots els gustos: encetarem la festa major el 8 de juny, amb un sopar d’entitats, un concurs de truites i cinema a la fresca als Jardins de Vil·la Florida. L’endemà, el 9 de juny, dinarem tots plegats a Plaça Frederic Soler tot fent una paellada, seguida d’un quinto i una ruta històrica. Durant tot el diumenge 10, als Jardins d’Enric Sagnier hi haurà un SoundSystem, acompanyat d’una màsterclass de dancehall, un vermut, un dinar i un torneig de bàsquet 3×3. El cap de setmana següent, el dissabte 16, es farà un cercatasques que acabarà amb un Concert Jove a Plaça Frederic Soler. I finalitzarem les festes el diumenge 17, amb un taller de bastons i un vermut a Plaça Bonanova.

Publicitat

Perquè… què serien unes Festes Majors sense el jovent? Sovint se’ns subestima, se’ns infravalora i ignora, i no és estrany, perquè saben que som llavor d’utopies i, si seguim organitzant-nos, el futur és nostre.

T’hi esperem!

Fem vibrar el barri!

 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.