Dilluns 06, maig 2024
17.2 C
Sant Gervasi
17.1 C
Sarrià
Publicitat

La CUP obre un debat al voltant de la gestió i la participació en els equipaments

Pot existir un bon teixit associatiu i popular sense espais? Hi ha suficients espais pel teixit del districte?

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 29.11.2018 9:00

Política

Carme Rocamora

Pot existir un bon teixit associatiu i popular sense espais? Hi ha suficients espais pel teixit del districte? Són bones les formes de gestió d’espais que hi ha al districte? Caldria canviar-les?

Publicitat

Aquestes són algunes de les preguntes que van sorgir al debat realitzat per la CUP Sarrià – Sant Gervasi el passat 6 de novembre a Vil·la Urània, amb la participació de diversos agents del barri i de fora, i amb la presència del regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Pere Casas. El debat va ser dinamitzat per Anna Lletjós, militant de la CUP Sarrià-Sant Gervasi.

Publicitat

Entre els ponents, l’Andrea del Casal Popular La Tecla, espai ocupat ara fa dos anys i mig, va explicar que gràcies aquesta ocupació sorgida arran de la plataforma “No tenim lloc”,s’han creat nous col·lectius com l’assemblea feminista La Pira, la comissió de festes alternatives de Sant Gervasi, SoundGervasi, o el CDR de Cassoles.

L’Enric Capdevila de la Casa Orlandai també va parlar del seu projecte, que va sorgir de la mobilització ciutadana després que l’escola Orlandai es traslladés a un altre edifici: “Un cop l’espai de l’antiga escola va quedar buit, el veïnat el va reivindicar pel barri. Després d’aquesta reivindicació ara és un espai obert i per la transformació social que aplega desenes d’entitats”. Orlandai, en el seu cas, és un espai de l’Ajuntament gestionat plenament per una associació.

El debat sobre els espais va desembocar en Vil·la Urània. Un grup de veïnes van afirmar sentir-se il·lusionades amb el projectes que s’havien explicat però no amb el del seu barri -Vil·la Urània-, on consideren que hi ha una gestió opaca i els tallers són majoritàriament de pagament. Com a resposta, Enric Capdevila va explicar que un dels motius pels quals la gestió de Vil·la Urània està duta a terme per part d’una empresa és per manca d’un teixit associatiu més robust. “L’important és que la governança quedi en la gent”, va dir fent referència a la Federació d’Entitats de Vil·la Urània que participa de la cogestió.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.