26.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

La música, peça clau a l’escola Decroly

Qui no ha deixat lliscar els dits per sobre d'un instrument musical alguna vegada?

Publicitat

Educació

Escola Decroly

Ballem o ens movem per divertir-nos o per fer esport; anem a concerts; escoltem música amb auriculars mentre anem a peu o en transport; a les pel·lícules o sèries que ens agraden, la música realça moments concrets segons l’interès del director; tenim les llistes de cançons que ens relaxen o ens activen; podem cantar a la dutxa o dalt d’un escenari, al sofà o al bosc; ens arriben melodies des de diferents llocs, a cada moment fins i tot a vegades també somniem músiques…

La música és un regal meravellós que ens acompanya tota la vida, i sempre, sempre, en podrem gaudir. I la música, i el fet musical, es pot donar en llocs i situacions ben diverses. Però difícilment trobem espais sense l’omnipresent tonada. És cantant, ballant, escoltant o tocant quan de manera més autèntica la música vibra dins nostre. Aquest és l’objectiu: vibrar nosaltres i fer vibrar els que ens envolten. Es tracta de fer-ho nosaltres mateixos. D’experimentar-ho amb el propi cos. Amb els sentits.

Publicitat

Qui no ha deixat lliscar els dits per sobre d’un instrument musical alguna vegada? Qui no ha intentat extreure’n encara que sigui un bri de so?

A l’Escola Decroly entenem la música des de dins, com a pràctica instrumental o cantant cançons. Per això, des de bon començament els alumnes tenen sempre a l’abast instruments musicals reals que sonen i es poden fer sonar. Cantem cançons cada dia. A partir dels vuit anys, compartim l’aventura de tocar melodies amb la flauta dolça. També entenem que és un llenguatge, universal si ho voleu, i que té tot un procés d’aprenentatge per poder fer-lo néixer amb les nostres mans i amb el nostre cos.

Publicitat

I com a fet artístic, la música que fem a l’escola també cerca la bellesa. No s’hi val a cantar de qualsevol manera: la cançó ha de resultar bonica per a nosaltres mateixos, però també per als que ens escoltin. D’aquí ve l’autoexigència en aquest aprenentatge. És cercant i experimentant aquesta bellesa en tot el que fem que ens podrem sentir persones més l’entitat esportiva, hi va assistir el fundaautèntiques i completes.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.