Publicitat

La música, peça clau a l’escola Decroly

Qui no ha deixat lliscar els dits per sobre d'un instrument musical alguna vegada?

spot_img

Publicat el 17.7.2022 6:30

Educació

Escola Decroly

Ballem o ens movem per divertir-nos o per fer esport; anem a concerts; escoltem música amb auriculars mentre anem a peu o en transport; a les pel·lícules o sèries que ens agraden, la música realça moments concrets segons l’interès del director; tenim les llistes de cançons que ens relaxen o ens activen; podem cantar a la dutxa o dalt d’un escenari, al sofà o al bosc; ens arriben melodies des de diferents llocs, a cada moment fins i tot a vegades també somniem músiques…

Publicitat

La música és un regal meravellós que ens acompanya tota la vida, i sempre, sempre, en podrem gaudir. I la música, i el fet musical, es pot donar en llocs i situacions ben diverses. Però difícilment trobem espais sense l’omnipresent tonada. És cantant, ballant, escoltant o tocant quan de manera més autèntica la música vibra dins nostre. Aquest és l’objectiu: vibrar nosaltres i fer vibrar els que ens envolten. Es tracta de fer-ho nosaltres mateixos. D’experimentar-ho amb el propi cos. Amb els sentits.

Publicitat

Qui no ha deixat lliscar els dits per sobre d’un instrument musical alguna vegada? Qui no ha intentat extreure’n encara que sigui un bri de so?

A l’Escola Decroly entenem la música des de dins, com a pràctica instrumental o cantant cançons. Per això, des de bon començament els alumnes tenen sempre a l’abast instruments musicals reals que sonen i es poden fer sonar. Cantem cançons cada dia. A partir dels vuit anys, compartim l’aventura de tocar melodies amb la flauta dolça. També entenem que és un llenguatge, universal si ho voleu, i que té tot un procés d’aprenentatge per poder fer-lo néixer amb les nostres mans i amb el nostre cos.

I com a fet artístic, la música que fem a l’escola també cerca la bellesa. No s’hi val a cantar de qualsevol manera: la cançó ha de resultar bonica per a nosaltres mateixos, però també per als que ens escoltin. D’aquí ve l’autoexigència en aquest aprenentatge. És cercant i experimentant aquesta bellesa en tot el que fem que ens podrem sentir persones més l’entitat esportiva, hi va assistir el fundaautèntiques i completes.

Notícies relacionades

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf

Vox punxa en l’intent de criminalitzar el centre d’acollida de Cister

Paral·lelament, una vintena de veïns es reuneixen a les portes de l'edifici en una concentració de suport

Un centre d’acollida a persones sense llar de la Bonanova, al punt de mira de l’extrema dreta

Vox convoca una manifestació, tot i que el veïnat i l'Ajuntament asseguren que mai ha generat conflictes

El Jardí 114, febrer 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/03/ElJardi114_Febrer25_0402.pdf
spot_img

El fajol i la guixa

Dos aliments que al llarg dels anys s'han utilitzat en temps de gana i penúria: l'article de Fra Valentí Serra de Manresa

A Sarrià el temps també és or

"Als CAPs existeix un sistema telefònic pervers que permet tenir el client esperant ser atès molt més temps del que seria raonable": l'opinió de Miquel Saumell

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí