Diumenge 10, desembre 2023
12.6 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

La síndica de Barcelona a Galvany

Publicat el 6.6.2017 9:30

Galvany – Turó Parc

Jordi Llorach i Cendra

A finals del mes de març, la vicepresidenta del Consell de Barri, membres d’entitats i representants de l’Hospital Plató i del CAP, varen visitar la senyora M. Assumpció Vilà, sindica de Barcelona. Se li va exposar la necessitat d’una línia de bus de barri que comuniqui les zones del Turó Parc, de Galvany i del Farró amb la majoria d’equipaments bàsics situats als cims dels turons de Monterols i de i Modolell, i se li explicà el dèficit històric d’equipaments i de serveis municipals que pateix Sant Gervasi-Galvany. La síndica manifestà el desig de valorar-ho personalment, acordant fer-ho amb tres recorreguts. El primer, es va fer el dia 26 d’abril, iniciant-se al Turó Parc. Se li exposà la necessitat que el parc sigui remodelat a fons, tant en infraestructures com en temes botànics i que disposi de serveis de manteniment continuat, de vigilància, d’accés de gossos segons les normes generals establertes, etc. Respecte a la zona per a gossos que ocuparà terrenys propers al DIR, se li explicà que l’associació del Turó havia proposat fer-la a l’espai dels jardins del Dr. Castelló, amb més condicions per aquest ús. I, també, se la informà de la importància que té el teixit comercial de la zona, amb una ocupació gairebé del cent per cent de locals disponibles. Degut a la pluja, el recorregut va acabar en un bar, tot  de manifest la manca d’un equipament municipal on reunir-se.

Publicitat

El segon recorregut, iniciat a la plaça de Molina, es va fer el dia 3 de maig. Davant del l’ex-Centre Cívic Casa Sagnier, se li significà que des de fa poc és un Casal de Joves, canvi que ha donat servei a aquest col·lectiu però el barri ha perdut un dels dos únic centres cívics que tenia. Després de pujar pel pronunciat pendent del carrer de Copèrnic, la comitiva va ser rebuda pel director i altres directius de l’Hospital Plató, els quals des de la seva perspectiva professional, recolzen la necessitat d’un bus de barri per accedir al centre assistencial, idèntica opinió manifestada pels responsables del CAP a visitar-los posteriorment. Descendint per carrers amb considerable pendent, el recorregut va acabar a Can Castelló. Les responsables del Centre Cívic i del Casal de la Gent Gran destacaren la dificultat d’accés que pateixen els usuaris, inconvenient que es podria resoldre amb un bus de barri, i que els priva, per exemple, de tenir la convivència necessària o participar en el programa “Àpats en companyia”.

Publicitat

El tercer recorregut es farà el dia 7 de juny, a la zona sud del barri on s’exposarà a la síndica la urgència de disposar de Can Ferrer com equipament, la necessitat de replantejar l’obtenció de la clínica del Dr. Ripoll i altres mancances. Amb la informació recollida, la Sindicatura confeccionarà un informe que serà lliurat als responsables polítics del districte. Convé destacar l’interès de la síndica per tots els temes que se li varen exposar i la professionalitat demostrada per les dues tècniques que la van acompanyar.

Peu de fotografia: Assistents a la reunió que la síndica de Barcelona va mantenir amb la direcció de l’Hospital Plató i els representants de les associacions de Sant Gervasi-Galvany.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.