23.9 C
Sant Gervasi
| Divendres 01 de juliol de 2022 |
Publicitat

La xarxa d’ESS fa els primers passos

Publicitat

Juanjo Compairé

El 2 de febrer al vespre, a la Casa Sagnier es va fer la presentació de la xarxa d’economia social i solidària de Sant Gervasi. L’economia social i solidària (ESS) és aquella que funciona fora del mercat i que no té ànim de lucre:

Fotografies de Juanjo Compairé

– Entitats del tercer sector: per exemple, TEAS, un centre ocupacional per a persones amb diversitat de capacitats mentals. O bé, la Fundació Engrunes.
– Cooperatives, com ara, Germinal, cooperativa de consum de productes eco-biològics.
– Grups d’economia comunitària: cases okupades (com la del carrer Balmes, 276), grups de criança compartida (com el grup “manada gori-gori” del Farró), grups feministes d’economia de la cura, etc.
– Economia col·laborativa: botigues de segona mà amb funció social, bancs del temps, etc.
– També en formarien part les societats laborals i les mutualitats.

Publicitat

L’acte pretenia que les entitats, associacions i grups es coneguessin entre sí, que s’apuntessin al portal d’Internet “Pam a pam” i que comencessin a intercanviar, compartir i elaborar conjuntament projectes i activitats.

Al nostre districte, aquesta xarxa està impulsada des de l’Ajuntament de Barcelona (el programa “Barcelona activa”) i de l’Associació Cultural Casa Orlandai. De fet, la presentació la va fer Enric Capdevila, anterior president de l’entitat, i després hi van intervenir Raimon Carreras, Mònica Beneyto i Montse Framis, els responsables de portar el projecte a port.

Publicitat

Amb les entitats representades i les assistents (una quarantena de persones) es va anar completant el mapatge de l’economia social i solidària de Sant Gervasi: comptem amb els centres cívics (Pere Pruna, Vil·la Florida, Casa Sagnier, Can Castelló), el Punt d’Informació Juvenil i les associacions de veïns del Farró i del Putxet. A més, tot un munt d’associacions i grups de tota mena, a banda dels ja esmentats. El mapa de Sant Gervasi està ple d’iniciatives d’aquest tipus.

Les persones impulsores esperen que, un cop es vagi eixamplant aquest mapatge, comencin a brollar les iniciatives compartides, els projectes en comú. En una paraula, que aflori aquesta economia que ha restat a l’ombra. Que es demostri que unes altres formes d’economia i de vida també són possibles.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.