21.2 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

L’agost, quan tornem a ser una veritable vila

L'agost és quan podem sortir a passejar amb el gos sense corretja, quan la llum de les tardes és més bella i quan podem obrir les balconades de bat a bat

Publicitat

Deures d’estiu

Eduard Reig Palau (@neuscatala1)

Aquest cap de setmana començarà l’agost, també a Sarrià. Tradicionalment, durant aquest mes el barri es buida, la majoria de rics i nou-rics es muden a les seves segones residències, preferentment a la Costa Brava, però també a la Cerdanya, a Honolulu, a Co Samui i a Papeete, i som quatre els que ens quedem a la Vil·la. Serà diferent aquest agost? (o no?). A causa de la covid-19, no hi haurà turisme internacional i ja vàrem veure que quan el Molt Honorable President va demanar que ens quedèssim el cap de setmana a casa per no propagar la pandèmia, la majoria (més de quatre-cent mil vehicles) van guillar a les segones residències com un estol de coloms fugint del tro d’un petard. Ara sembla que la segona onada és aquí i no ens confinaran, per raons econòmiques, però als científics ganes no els hi falten.

Què passarà si la setmana vinent de cop i volta hi ha un nou col•lapse sanitari?

Publicitat

I permeteu-me escriure des de l’egoisme, i sense tenir en compte el repunt de contagis. L’agost és el millor mes per a romandre a Sarrià, és quan tornem a ser una veritable vila, quan podem sortir a passejar amb el gos sense corretja, quan podem parar-nos a xerrar amb les veïnes, que tampoc tenen segona residència, i estirar les converses fins al crepuscle, és quan la llum de les tardes és més bella i quan podem obrir les balconades de bat a bat, perquè no hi ha ni un cotxe, no hi ha ni un rumor. Trobar aparcament no és una tortura, sinó una agradable cloenda a un altre profitós dia de feina. És com estar confinat però amb la gran avantatge que no ho estàs.

Aquest agost, la meva parella i jo mateix treballarem, perquè només hi ha una cosa més important que treballar i és treballar i tornar a treballar. Tanmateix, i tenint en compte que al país hi ha prop de quatre milions d’aturats, aviat treballar serà un bé escàs.

Publicitat

Però, als que tingueu segones residències, sapigeu que a la Costa Brava o a la Cerdanya us necessiten, sobretot a les vostres targetes de crèdit. Per favor, toqueu el dos, escampeu la vostra riquesa pel territori i deixeu-nos Sarrià per als qui de veritat el gaudim, el sentim, el treballem i l’apreciem com a poble, més enllà d’utilitzar-lo com a barri dormitori i com a terrassa pels gin-tònics.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.