27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

L’Ajuntament retirarà les motos en voreres de Sant Gervasi de Cassoles i a la plaça Castelló

Les multes i retirada de motos amb la grua no es començaran a aplicar fins que la ciutat entri en la fase 1 del desconfinament per la covid-19

Publicitat

Societat

El Jardí

Barcelona vol eliminar les motos aparcades en voreres i recuperar espai públic pels vianants, i el marc de l’emergència sanitària causada per la covid-19 ha accelerat aquest procés. L’Ajuntament ha fixat 24 zones d’especial congestió de motos aparcades en vorera a tota la ciutat -dos per districte- on actuarà “de manera intensiva” des del moment en què la ciutat entri en la fase 1 del desconfinament. A Sarrià – Sant Gervasi aquests àmbits d’actuació són la Via Augusta-Plaça de Castelló (Galvany) i el carrer Sant Gervasi de Cassoles (la Bonanova).

En aquests espais s’han començat a fer les següents intervencions: eliminació de les places d’aparcament en vorera, allò on n’hi hagi; instal·lació de senyalització de prohibició d’aparcament de motos en vorera, i col·locació d’avisos a les motos aparcades en aquests espais -per part de la Guàrdia Urbana- advertint de la imminència de sancions si no es retira el vehicle. A partir de l’entrada de Barcelona en la fase 1 del desconfinament s’iniciaran les denúncies i retirada de motos, si s’escau, i controls periòdics per part de vigilants de Barcelona Serveis Municipals (BSM), per evitar que es torni a aparcar en aquests espais, a més de la tasca habitual de la Guàrdia Urbana.

Publicitat

Les multes per aparcar a la vorera seran de 100 euros, sense comptar el cost de la grua i del dipòsit municipal.

En paral·lel, s’impulsaran ofertes en el preu de l’estacionament de motos en els aparcaments de BSM, SABA i BAMSA més propers als àmbits d’actuació i s’analitzarà la creació de cordons d’aparcament per a motos en calçades properes a la zona. En aquest sentit, s’estima que es podrien pintar 526 noves places d’aparcament de motos a la ciutat, en calçada.

Publicitat

Amb l’actuació de l’Ajuntament es preveu recuperar un total de més de 43.000 m2 de vorera pels vianants, que fins ara estaven ocupats per motos estacionades.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.