Dilluns 24, juny 2024
20.1 C
Sant Gervasi
20.1 C
Sarrià
Publicitat

L’associacionisme juvenil a Sarrià – Sant Gervasi no progressa per la “innacció” del Districte

El Consell de la Joventut de Barcelona ha actualitzat el seu informe i aquest dimarts es reunirà amb el regidor, Albert Batlle

Publicat el 17.1.2022 17:43

Societat

Sergi Alemany

L’últim Informe de l’Estat de l’Associacionisme Juvenil a Sarrià-Cassoles demostra la manca de resposta del Districte als compromisos traslladats en la darrera avaluació per part del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) de les possibilitats dels joves de fer vida social i comunitària a Sarrià – Sant Gervasi. Des del gener de l’any passat no s’ha donat cabuda a l’associacionisme educatiu dins els equipaments escolars, no s’han fixat canals de comunicació permanents per abordar demandes i no s’ha celebrat cap reunió per parlar dels futurs usos de les Casetes de l’Hort de la Vila.

Publicitat

D’aquesta manera, la falta d’espais per tirar endavant projectes continua sent el principal problema de les organitzacions juvenils de Sarrià – Sant Gervasi, que com a demandes principals ara reclamen l’habitatge de la Casa Manacor 1 com a espai autogestionat pel barri de Cassoles, la construcció de les Casetes de l’Hort de la Vila per a l’associacionisme juvenil de Sarrià, i espais dignes per a les entitats educatives, a més de promoure polítiques feministes i d’emancipació juvenil.

Publicitat
Radiografia de la situació del jovent al districte. Font: CJB i CRAJ

L’estudi que denuncia aquesta “innació” del Districte està fet pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), amb la col·laboració de set associacions i entitats juvenils del districte: Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Sant Ignasi, AEiG Les Santes, AEiG Montserrat Roig, Agrupament Escolta (AE) Wé Ziza, CP La Tecla, Sound Gervasi i Arran Cassoles. A més, també hi ha col·laborat la Plataforma d’Entitats Juvenils Sarrià – Cassoles (PEJ). Es pot consultar de manera individual i detallada la situació de cada entitat.

També recorda dades com que Sarrià – Sant Gervasi és el districte que té els lloguers més cars de la ciutat, amb 1.240,20 euros de mitjana, un preu que supera el salari mitjà de les joves entre 16 i 24 anys al districte, que és d’11.671,78€ l’any, el que equival a 972,64 euros al mes.

Sense espais pels joves al districte

De les set entitats que han aportat informació a l’estudi, quatre afirmen patir per una “pèrdua imminent” de l’espai (PEJ, CP La Tecla, Sound Gervasi i Arran Cassoles), una d’elles veu aquest aspecte amb incertesa (AEiG Montserrat Roig), mentre que les tres restants creuen comptar amb l’espai adient pel seu projecte. També són tres les entitats que responen al nivell de relació amb el veïnat: una és el Casal Popular La Tecla, que considera que desenvolupa el seu projecte amb dificultats per l’existència d’una “conflictivitat manifesta” amb alguns veïns, mentre que l’AEiG Les Santes i l’AE Wé Ziza opinen que tiren endavant el seu projecte malgrat es detecten “tensions.”

Enquesta a set entitats juvenils del districte. Font: CJB i CRAJ

Pèrdua d’entitats juvenils

En l’informe, destaquen com al districte hi ha un total de 44 entitats juvenils (17 menys que un any enrere), 26 de les quals són autogestionades i de base comunitària -entès com a joves que s’organitzen voluntàriament amb una finalitat d’implicació col·lectiva a l’entorn i de transformació dels barris-, que són les que han analitzat més en profunditat. D’aquestes 26, la majoria (16) estan vinculades als entorns escolars i acullen el 70% de les joves que participen de l’associacionisme al districte, mentre que tres són culturals i representen un 13%, i dues estan vinculades a la política i representen un 9% de l’associacionisme juvenil als barris.

Enquesta a set entitats juvenils del districte. Font: CJB i CRAJ

Els autors de l’informe detallen que tenen prevista una trobada aquest dimarts 18 de gener amb el conseller tècnic del Districte, Blas Navalón, i el regidor, Albert Batlle, per traslladar-los totes les problemàtiques que observen que frenen la progressió d’associacions juvenils a Sarrià-Sant Gervasi.

https://twitter.com/cjbcn/status/1481608250588078080?s=20

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.