26.4 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

Les noves mesures de mobilitat de l’Ajuntament transformaran poc Sarrià – Sant Gervasi

L'Ajuntament ha presentat grans transformacions a la Gran Via, la Via Laietana i l'avinguda Diagonal però al districte no seran tan notòries

Publicitat

Societat

Carme Rocamora

Amb previsió de la futura sortida progressiva del confinament, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dissabte un pla d’actuació amb mesures urgents i immediates per “garantir que la ciutadania pugui moure’s amb les millors condicions de seguretat possibles”, impulsant alhora els models de transport col·lectius, sostenibles i no contaminants. Es contemplen actuacions que ben segur transformaran la imatge de la ciutat, com a mínim durant un temps, sobretot a grans artèries com la Gran Via, la Diagonal o la Via Laietana, on els vianants i ciclistes guanyaran molt d’espai, així com també a altres carrers de l’Eixample.

Les mesures no seran tan destacables al districte, tot i que també n’hi ha unes quantes de contemplades: la Via Augusta guanyarà un carril lateral per a les bicicletes en detriment del vehicle privat en el seu tram inicial entre l’avinguda Diagonal i la plaça Molina, una reivindicació que la Plataforma Bici Augusta considera insuficient.

Publicitat

https://twitter.com/merceB612/status/1253988082765967360?s=20

Publicitat

Aquest nou corredor bici a la ciutat es pintarà d’un color identificatiu i comptarà amb el logo de la bicicleta senyalitzat a cada cruïlla, a més d’incorporar elements de protecció pel ciclista.

Mapa de les actuacions a la ciutat

També es contempla la segregació de diferents trams del carril bus, com per exemple el que va des de l’Avinguda de Sarrià fins a la plaça Prat de la Riba o al carrer Balmes entre la Granada del Penedès i l’avinguda Diagonal. L’actuació en aquests casos consistirà en col·locar elements físics per protegir el carril bus de la invasió d’altres vehicles. A més, la creació de nous trams de carril bus afectarà també a la Via Augusta en sentit ascendent, en aquesta cas entre el carrer Hort de la Vila i el passeig de la Bonanova.

Imatge d’arxiu d’un autobús V13 © Ajuntament de Barcelona

En total Barcelona preveu fer 17 actuacions de millora a la xarxa de carril bus i crear 21 quilòmetres nous de corredors bici, abans de l’inici del desconfinament.

També abans de l’estiu l’Ajuntament informa que vol començar a aplicar mesures com intensificar el control de la indisciplina en els carrils bici i bus, així com iniciar una campanya de comunicació per fomentar el respecte al ciclista en els carrers 30, i una altra campanya per prestigiar el transport públic.

El pressupost total de les actuacions previstes està xifrat en 4,4 milions d’euros.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.