Diumenge 21, abril 2024
13.8 C
Sant Gervasi
13.8 C
Sarrià
Publicitat

Les roselles, una planta de gran poder simbòlic

Aquestes flors són originàries d'Europa i l'Àsia, però avui dia es poden trobar a tot el món

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Natura

Eva Remolina (AMIC)

Les roselles són una planta herbàcia molt popular gràcies als seus vistosos pètals de colors intensos i el seu centre negre. Alguns dels colors en els quals es pot presentar són el blanc, el rosa, el taronja o el vermell, sent aquest últim el més característic i conegut. Aquestes flors són originàries d’Europa i Àsia, però avui dia es poden trobar a tot el món.

Publicitat

Les roselles tenen un fort significat simbòlic en moltes cultures. En la cultura occidental, s’associen amb la mort i el record dels caiguts en les guerres. Això es deu en gran part al fet que les roselles són les flors que creixen en els camps de batalla, com es descriu en el poema In Flanders Fields, de John McCrae. En aquest poema, les roselles són vistes com una espècie de “llum en la foscor”, un senyal d’esperança enmig de l’horror de la guerra.

Publicitat

No obstant això, les roselles també poden simbolitzar la vida i la renovació. En algunes cultures, es creu que les roselles tenen poders curatius i s’usen per a tractar una varietat de malalties. En la medicina cereal, les roselles s’han utilitzat per a tractar l’insomni, l’ansietat i el dolor durant segles.

Cura i cultiu de les roselles

Aquesta flor és una excel·lent opció per a aquells que busquen una flor fàcil de cuidar i conrear. Són plantes anuals que es poden sembrar a la primavera o a principis de tardor, quan la terra encara està calenta. Es poden sembrar directament en la terra o en tests.

Aquests són alguns consells per al seu cultiu:

Prepara la terra: Les roselles prefereixen un sòl ben drenat i fèrtil. Assegura’t que el sòl no retingui l’aigua en excés, ja que això pot podrir les arrels de la planta. Pots enriquir el sòl amb adob orgànic o fem abans de sembrar, això ajudarà al fet que les plantes creixin sanes i fortes. Assegura’t de sembrar les llavors a una profunditat del voltant d’1 cm i a una distància d’uns 15-20 cm entre cadascuna.

Llum: Les roselles necessiten llum solar directa per a créixer adequadament. Han de ser sembrades en un lloc on rebin almenys sis hores de sol al dia.

Temperatura: Les roselles poden créixer en una àmplia gamma de temperatures, des de climes freds fins a climes càlids. No obstant això, prefereixen temperatures suaus i fresques. Si la temperatura és massa alta, les plantes poden marcir-se i morir.

Reg: Les roselles necessiten una quantitat moderada d’aigua per a créixer, per la qual cosa has de mantenir el sòl humit, però no xopat. Rega les plantes regularment, però assegura’t de no regar en excés per a evitar l’aparició de malalties fúngiques.

Manteniment: A mesura que les plantes creixen, és possible que necessitin tutors per a sostenir les seves tiges. També has d’eliminar les males herbes que puguin competir per nutrients i aigua amb les roselles.

Protecció contra plagues i malalties: existeixen molts repel·lents naturals que poden ajudar a mantenir allunyades a les plagues de les roselles. Alguns exemples inclouen l’all, la menta i la farigola. Aquests repel·lents es poden aplicar directament sobre les fulles i flors de les roselles per a ajudar a protegir-les de les plagues. També és aconsellable fomentar la presència d’insectes beneficiosos per a ajudar a controlar les plagues. Per exemple, les marietes i les vespes parasitàries són depredadors naturals de moltes plagues comunes. Per a fomentar la presència d’aquests insectes beneficiosos, pots plantar flors que atreguin les abelles i altres pol·linitzadors, i també pots evitar l’ús de pesticides químics que puguin danyar als insectes beneficiosos.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.