Publicitat

Les sardines

spot_img

Publicat el 18.6.2015 9:00

cuina de mercat

Blai Pérez

Publicitat

Les sardines, com la majoria de productes gastronòmics, tenen la seva temporada tot i que se’n poden trobar tot l’any, però durant els mesos de calor és quan estan més grasses i per tant més gustoses, i s’ha d’aprofitar. A més a més és un producte molt saludable i nutritiu a un preu molt assequible.

Publicitat

El problema que ens trobem amb les sardines és l’olor que desprenen al fregir-les. Per això us recomanem de coure-les al forn, no us deixaran cap olor a la casa i igualment queden boníssimes i apunt per disfrutar-les

Sardines al forn

sardines_fornIngredients:
400 g de sardines
1 gra d’all
1 branca de julivert
oli d’oliva verge extra, pebre negre en pols

Elaboració
Poseu les sardines ben esbandides en una plàtera d’anar al forn. Salpebreu-les, no sigueu escassos, poseu l’all i el julivert ben trinxats per sobre, i tireu-hi un bon raig d’oli d’oliva. Tot seguit poseu-les dins del forn preescalfat a 200°, durant 10 min, no més, un cop passat el temps establert traieu-les del forn, ja que sinó es continuarien fent i quedarien resseques.

Coca de verdures i sardines

Ingredients:sardinas-coca

4 talls de coca de forner
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
1 carabassó
12 sardines
Oli d’oliva verge extra, sal, pebre vermell
Julivert per decorar

Elaboració:

Escaliveu les verdures al forn. Netegeu-les i talleu-les a tires. Poseu-les en un bol per tal d’amanir-les amb la sal, el pebre i un bon raig d’oli d’oliva i barregeu-ho bé. Tot seguit prepareu les sardines, talleules a filets i deixeu-les macerar amb la sal durant 4 hores amn un raig d’oli d’oliva. Passat el temps esperat, presentareuel plat amb el variat de verdures escalivades per damunt de la coca de forner i les sardines.

Sardines escabetxades

Ingredients:sardines_escabetx_2

400 g de sardines mitjanes
1 ceba grossa de Figueres
3 pastanagues mitjanes
200 cl d’oli verge extra
300 cl de vinagre de vi blanc
5 grans d’all
2 branques de julivert
1 branca de farigola
1 branca de romaní
3 fulles de llorer
10-12 grans de pebre negre
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Farina per enfarinar les sardines

Elaboració:

El primer pas, és tenir les sardines ben netes i escorregudes, després enfarineu-les i fregiu-les en una paella o cassola amb la meitat de l’oli a foc viu, fins que quedin lleugerament daurades, i sense que es facin molt per dins, i llavors es retiren i es posen en un recipient com per exemple una cassola.

Seguidament, filtreu l’oli usat i afegiu-ne l’altra meitat, tot incorporant la ceba i la pastanaga ben fines, els alls per la meitat, i quan estigui tot ben tendre afegiu-hi les herbes aromàtiques i el pebre. Deixeu-ho coure donant unes voltes i just al final, poseu-hi el pebre vermell i el vinagre i deixeu-ho reduir durant 5 min. Un cop fet i encara calent, s’aboqueu per sobre les sardines, i per a què siguin més gustoses deixarem marinar dins de la nevera, el plat cuinat d’un dia per l’altre.

Ja que estem en plena temporada de la sardina, fins a finals d’estiu, es recomana acompanyar-les amb una bona amanida fresca, i ja tindrem un bon menú estiuenc.

 

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

El Jardí publica un nou llibre en el marc de la celebració dels 10 anys

El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià publica un nou llibre en el marc de la celebració dels 10 anys

Tanca la llibreria Don Bosco de Sarrià: “Gràcies per tots aquests anys de confiança”

Amb una oferta de temàtica generalista i una especial atenció a les necessitats religioses i els centres escolars, el negoci ha decidit abaixar la persiana

El Jardí 93, març 2023

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2023/04/El_Jardi_93_marc23.pdf

Sarrià celebra el seu ‘street market’ amb bon temps i activitats per adults i joves

El comerç ha tornat a sortir al carrer el dissabte 18 de març
spot_img

Jesuïtes Sant Gervasi i el Casal Sant Ildefons: una aliança transformadora a través del TR i el voluntariat

La proposta educativa combina l’aprenentatge acadèmic amb el compromís social, permetent que els estudiants col·laborin setmanalment amb diferents entitats del barri i la ciutat

Josep Carner, un poeta excels dins un rostre inacabat

Va instal·lar-se a Sarrià l'any 1914, en una torre llogada al carrer de Pomaret; va publicar alguns poemes en el butlletí de l'Orfeó Sarrianenc i a La Cònsola, revista impulsada per J.V.Foix

Neix una associació a Collserola per situar la creativitat al centre de la vida veïnal

Collserola Creativa ja compta ja amb 32 socis i fa una crida a la participació per seguir construint una oferta cultural col·lectiva i arrelada al territori

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]