Divendres 04, octubre 2024
17.1 C
Sant Gervasi
17 C
Sarrià
Publicitat

Les sardines

Publicat el 18.6.2015 9:00

cuina de mercat

Blai Pérez

Publicitat

Les sardines, com la majoria de productes gastronòmics, tenen la seva temporada tot i que se’n poden trobar tot l’any, però durant els mesos de calor és quan estan més grasses i per tant més gustoses, i s’ha d’aprofitar. A més a més és un producte molt saludable i nutritiu a un preu molt assequible.

Publicitat

El problema que ens trobem amb les sardines és l’olor que desprenen al fregir-les. Per això us recomanem de coure-les al forn, no us deixaran cap olor a la casa i igualment queden boníssimes i apunt per disfrutar-les

Sardines al forn

sardines_fornIngredients:
400 g de sardines
1 gra d’all
1 branca de julivert
oli d’oliva verge extra, pebre negre en pols

Elaboració
Poseu les sardines ben esbandides en una plàtera d’anar al forn. Salpebreu-les, no sigueu escassos, poseu l’all i el julivert ben trinxats per sobre, i tireu-hi un bon raig d’oli d’oliva. Tot seguit poseu-les dins del forn preescalfat a 200°, durant 10 min, no més, un cop passat el temps establert traieu-les del forn, ja que sinó es continuarien fent i quedarien resseques.

Coca de verdures i sardines

Ingredients:sardinas-coca

4 talls de coca de forner
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
1 carabassó
12 sardines
Oli d’oliva verge extra, sal, pebre vermell
Julivert per decorar

Elaboració:

Escaliveu les verdures al forn. Netegeu-les i talleu-les a tires. Poseu-les en un bol per tal d’amanir-les amb la sal, el pebre i un bon raig d’oli d’oliva i barregeu-ho bé. Tot seguit prepareu les sardines, talleules a filets i deixeu-les macerar amb la sal durant 4 hores amn un raig d’oli d’oliva. Passat el temps esperat, presentareuel plat amb el variat de verdures escalivades per damunt de la coca de forner i les sardines.

Sardines escabetxades

Ingredients:sardines_escabetx_2

400 g de sardines mitjanes
1 ceba grossa de Figueres
3 pastanagues mitjanes
200 cl d’oli verge extra
300 cl de vinagre de vi blanc
5 grans d’all
2 branques de julivert
1 branca de farigola
1 branca de romaní
3 fulles de llorer
10-12 grans de pebre negre
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Farina per enfarinar les sardines

Elaboració:

El primer pas, és tenir les sardines ben netes i escorregudes, després enfarineu-les i fregiu-les en una paella o cassola amb la meitat de l’oli a foc viu, fins que quedin lleugerament daurades, i sense que es facin molt per dins, i llavors es retiren i es posen en un recipient com per exemple una cassola.

Seguidament, filtreu l’oli usat i afegiu-ne l’altra meitat, tot incorporant la ceba i la pastanaga ben fines, els alls per la meitat, i quan estigui tot ben tendre afegiu-hi les herbes aromàtiques i el pebre. Deixeu-ho coure donant unes voltes i just al final, poseu-hi el pebre vermell i el vinagre i deixeu-ho reduir durant 5 min. Un cop fet i encara calent, s’aboqueu per sobre les sardines, i per a què siguin més gustoses deixarem marinar dins de la nevera, el plat cuinat d’un dia per l’altre.

Ja que estem en plena temporada de la sardina, fins a finals d’estiu, es recomana acompanyar-les amb una bona amanida fresca, i ja tindrem un bon menú estiuenc.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.