12.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 23 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Les Tres Torres és el barri amb la renda per càpita més alta de Barcelona (38.449€)

El districte amb un nivell de renda més alt és Sarrià-Sant Gervasi, que amb 33.113€ supera el valor de Barcelona en un 54%

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Les Tres Torres és el barri amb la renda per càpita més alta de tot Barcelona, amb la xifra de 38.449 euros. Al mateix temps, el districte Sarrià-Sant Gervasi presenta el nivell més alt amb 33.113€, superant el valor de Barcelona en un 54%. El districte amb menor renda per càpita és Ciutat Vella, amb 14.505€, valor que suposa un 68% de la mitjana de la ciutat (21.484€). Així ho desprèn l’informe ‘La renda de les llars a Barcelona 2018’, publicat aquest diumenge per l’Ajuntament de Barcelona.

Mentre que les Tres Torres és el barri amb la renda més alta, el segon és Pedralbes. En tercera posició s’hi situa Galvany (35.409€) i el quart lloc és per la Bonanova (33.774€). El cinquè lloc, amb una renda de 31.906€ és per Sarrià, mentre que el Putxet i el Farró (28.651€) ocupa el setè lloc a la ciutat. Vallvidrera, les Planes i el Tibidabo és la zona del districte amb la renda més baixa, amb 25.748€.

La secció censal de renda més alta es troba al barri de les Tres Torres, però per exemple al mateix districte de Sarrià-Sant Gervasi hi ha seccions censals amb valors menors que en seccions de Ciutat Vella i Nou Barris.

Un altre valor que es desprèn és que Sarrià-Sant Gervasi és el districte amb més pes de Rendes Mixtes (40%) i menor pes de prestacions socials (12%) mentre que a Nou Barris, les Rendes Mixtes són un 22% i les prestacions socials el 24%.

L’efecte redistributiu del sector públic suposa que les diferències territorials sigui menor en termes de Renda Disponible que en Renda Primària. L’efecte dels impostos i les prestacions fa que Sarrià-Sant Gervasi passi de tenir una Renda Primària un 87% més alta que la mitjana de la ciutat, a un 54% en Renda Disponible.

Entre 2015 i 2018 la desigualtat territorial a Barcelona s’ha mantingut estable, ja que la millora en la renda dels barris de valors més elevats ha estat compensada per la millora de la renda dels barris amb valors més baixos.

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.