Dijous 18, abril 2024
13.2 C
Sant Gervasi
13.1 C
Sarrià
Publicitat

L’espai importa

Publicat el 22.6.2018 9:30

L’Energia dels Edificis

Glòria Vilalta i Grau

Hi ha llocs on ens hi trobem bé, i llocs que no. Podem tenir aquesta sensació a la feina, a casa, i també en una botiga o restaurant. Hi ha molts llocs que no conviden a entrar. A vegades sabem el perquè: desordre, soroll, decoració… però no sempre és tan evident.

Publicitat

Hi ha molts aspectes que juguen un paper important de cara a sentir-se bé en un lloc. La llum, les imatges, el color, les formes, els materials, el soroll, la temperatura i la qualitat de l’aire són força palpables. Altres, com les radiacions electromagnètiques, les energies tel·lúriques i l’energia de les persones, són més intangibles, però també intervenen en la qualitat d’un espai.

Publicitat

I per què ens afecta tot això? Doncs perquè com tota la natura, estem en un intercanvi constant amb l’entorn. Sempre busquem l’equilibri, l’adaptació. Quan fa fred, tremolem per entrar en calor, quan mengem, l’energia del nostre cos es concentra en l’aparell digestiu, si intentem mirar el sol, les parpelles se’ns tanquen, si preveiem algun perill, el cos es posa en alerta. De la mateixa manera, i tenint en compte que les neurones es comuniquen per impulsos elèctrics, i que estem formats per àtoms i aquests per ions, no podem oblidar que nosaltres també som un sistema elèctric, un sistema energètic. A més a més, en un 60-70% estem formats per aigua, un gran conductor. És del tot lògic, doncs, que aquest sistema energètic que som estigui interactuant constantment amb l’energia de l’entorn.

Què és energia?

Els colors, per posar un exemple, són també energia; formen part de l’espectre electromagnètic. Cada color té una freqüència o vibració diferent, i per tant estar en una sala pintada de blau no pot tenir el mateix efecte sobre nosaltres que estar en una pintada de vermell, perquè l’energia que ens arriba és diferent, i per tant el nostre cos respon diferent.

De la mateixa manera, no podem oblidar que les radiacions electromagnètiques de tota la tecnologia actual tenen una freqüència que interactua amb la nostra, i que quan és alta i de molta durada, acaba desajustant el nostre sistema, com ho pot fer el magnetisme terrestre si treballem o dormim en un lloc alterat.

Per això a la natura ens sentim tan bé; la vegetació, la qualitat de l’aire, el silenci, el color verd, l’harmonia que té i la manca de radiacions electromagnètiques artificials, juguen al nostre favor.

L’espai, doncs, importa, i per tant, si volem millorar la nostra salut i el nostre benestar, és important tenir-ne cura, que tingui una bona energia i que per tant sigui saludable.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera de professió i metge de vocació, que exerceix com a consultora en Medicina de l’Hàbitat, Feng Shui i teràpies complementàries. www.gloriavilalta.cat

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.