Dimecres 18, setembre 2024
20.3 C
Sant Gervasi
20.2 C
Sarrià
Publicitat

L’EUSS aposta pels vídeos per millorar el rendiment acadèmic dels estudiants d’enginyeria

L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ha liderat un estudi conjuntament amb la UOC que mostra un millor renimdent acadèmic i major assistència a les classes

Publicat el 3.12.2020 14:46

Educació

El Jardí

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) aposta per l’ús dels vídeos en els estudis d’enginyeria, amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic. El professor de Fïsica del centre, Antoni Pérez-Navarro, ha liderat un estudi que mostra la seva efectivitat, en particular, en l’assignatura de física.

Publicitat

“El vídeo és un reforç per recuperar els detalls que a l’alumne se li han escapat a classe”, assenyala Pérez-Navarro, que assenyala per tant la importància que “l’hagi preparat el seu professor o professora”, perquè l’alumnat valora la personalització.

Publicitat

El professor explica que els vídeos no només contribueixen a millorar el rendiment acadèmic, sinó que, curiosament, incideixen en una major assistència a les classes. “Quan enllestia els vídeos, els passava als estudiants, abans de la classe. Es podria esperar que no hi anessin, però l’efecte va ser el contrari, fins i tot entre les persones amb una assistència més erràtica”, apunta Pérez-Navarro. Aquest efecte es donava també en altres assignatures en què el professorat incorporava els vídeos.

Habilitat un laboratori per a la creació de vídeos

Els beneficis associats a aquesta pràctica van portar l’EUSS a muntar un laboratori per a la creació de vídeos, i específicament adaptat per facilitar la gravació de vídeos d’explicacions amb les mans.

L’EUSS està preparant nous projectes per a l’aprofundiment en la fórmula audiovisual, que es posaran en marxa tan bon punt s’estabilitzi la situació generada per la pandèmia de la covid-19. Una de les qüestions que ha posat de relleu l’estudi, dut a terme conjuntament amb la UOC, és que els vídeos són útils tant per a l’ensenyament presencial com a distància.

L’estudi es va fer abans que la pandèmia obligués a normalitzar l’ensenyament online. A la UOC no ha suposat cap canvi, però per a les universitats presencials ha significat un procés d’adaptació molt brusc. El fet que l’EUSS ja tingués experiència en l’ús dels vídeos ha estat un valor afegit. “No hi ha marxa enrere” en l’ús dels vídeos en l’ensenyament, assegura el professor de l’EUSS.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.