27.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 18 de maig de 2022 |
Publicitat

L’incendiat Ateneu Popular de Sarrià faria cinc anys aquest dijous

Joves sarrianencs el van ocupar per bastir un espai juvenil autogestionat, així com per reivindicar la lluita contra l'especulació

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora

Un dia com avui fa cinc anys, el 10 de desembre de 2015, un grup de joves de Sarrià feia pública l’ocupació d’un espai al carrer Hort de la Vila que es va batejar amb el nom d’Ateneu Popular de Sarrià. Els joves buscaven impulsar un espai juvenil autogestionat, així com reivindicar el lloc com un espai pel barri i contra l’especulació.

Cal tenir en compte que aquestes casetes eren antigament propietat de La Llave de Oro, empresa de la construcció que poc temps abans havia arribat a un acord amb l’Ajuntament per tal de convertir les casetes en un espai municipal i el solar del costat en un edifici de pisos de luxe, que s’està construïnt actualment. Així doncs, el jovent no només denunciava la manca d’intervenció de l’ajuntament sobre les casetes atès que es trobaven en mal estat, sinó també l’especulació immobiliària que des de fa dècades assola el barri i obliga a les joves a marxar per la impossibilitat de pagar els lloguers.

Publicitat

Aquest dijous Arran Sarrià ha fet un fil de Twitter per recordar el projecte que es va allargar durant més de dos anys, fins que el 29 de març de 2018 va ser incendiat de forma intencionada, deixant pintades de simbologia feixista en el seu interior. I malgrat aquest atac, més de dos anys després, no hi ha culpables.

Publicitat

Arran ha recordat que després de tant temps, tenen molt clara la necessitat que hi hagi espais per poder-se empoderar i dotar de vida Sarrià: “Sarrià no és de qui el paga, sinó de qui el fa viure”.

L’Ateneu Popular de Sarrià és viu

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.