Dissabte 11, maig 2024
19.8 C
Sant Gervasi
19.7 C
Sarrià
Publicitat

L’IQS rep 193.000 euros desenvolupar una vacuna contra la covid-19

La principal particularitat de la nova vacuna és l’ús d’un mRNA codificant només de les proteïnes antigèniques

Publicat el 8.5.2020 20:21

Societat

El Jardí

Investigadors de l’Institut Químic de Sarrià estan desenvolupant una vacuna que podria prevenir l’augment d’infectats pel coronavirus, i per continuar amb el desenvolupament, han rebut un finançament de 193.000 euros, a través de la convocatòria de projectes i investigacions sobre el virus, promoguda pel Ministeri de Ciència i Innovació i l’Institut de Salut Carlos III. 

Publicitat

El projecte de l’IQS està investigant el desenvolupament d’una vacuna d’ARN missatger (mRNA) que té per objectiu exposar el cos a un antigen que generarà anticossos per actuar com a sistema de defensa davant possibles infeccions del virus. 

Publicitat

El grup d’investigació és del Departament de Bioenginyeria d’IQS i està liderat pel Dr. Salvador Borrós i la Dra. Cristina Fornaguera, que proposen l’ús de nanopartícules polimèriques com vectors de la vacuna. Gràcies a la modulació de la biodistribució natural del seu compost, amb una mateixa dosis de principi actiu poden augmentar els efectes terapèutics, a la vegada que reduir els efectes secundaris.

La principal particularitat de la nova vacuna és l’ús d’un mRNA codificant només de les proteïnes antigèniques. Tenint present que no estarà present la retrotranscriptasa viral, això farà que la seguretat de la vacuna sigui més alta. A més, l’ús de mRNA potencia l’activació del sistema immunològic gràcies a la seva immunogenicitat. És per això que s’espera que provoqui una potent resposta contra l’antigen i generi anticossos específics per immunitzar persones sanes i protegir-les davant futures infeccions de la COVID-19. 

Una vegada injectades les nanopartícules en un pacient sa, aquestes es dirigiran selectivament a les cèl·lules dendrítiques (DCs) i es produiria l’expressió de l’antigen i conseqüent activació de les DCs específiques per aquest antigen, fet que generaria immunitat al pacient tractat. 

CoviNanoVax compta amb la col·laboració dels experts en síntesi d’oligonucleòtids de l’empresa Sylentis SL per assessora en el disseny i síntesi del mRNA, així com dels experts en immunobiologia de la Fundación para la Gestión de la Investigación Biomèdica de Cádiz per les proves in vitro de la vacuna desenvolupada.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.