Publicitat

Mercè Canal, reconeguda pel món de la pastisseria catalana per la seva trajectòria

La Gran Gala de la Pastisseria distingeix la cofundadora de la Pastisseria Canal, un establiment que continua sumant premis

spot_img

Publicat el 19.6.2023 13:20

Societat

Sergi Alemany Erra

La fundadora de la Pastisseria Mervier Canal, Mercè Canal, acaba de rebre el Premi a la Trajectòria Professional que atorguen de manera conjunta els gremis de pastissers de Barcelona i Girona, en l’anomenada Gran Gala de la Pastisseria 2023, que va tenir lloc fa dos diumenges a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Publicitat

Filla de Puig-reig, juntament amb el seu germà Xavier Canal van obrir el primer local al carrer Calvet, 15, l’any 1970. Des de llavors, han ampliat el negoci a un local més al carrer Muntaner, 556, i s’han convertit en una de les pastisseries artesanes de més renom a Barcelona. El pasat octubre van revalidar el premi al Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat, després d’haver-lo guanyat els anys 2016 i 2019.

Publicitat

“Una mestressa com les que ja no queden”

Als seus 75 anys, Mercè Canal encara treu el cap per l’obrador de les botigues i assegura que, quan tot va bé, “és com anar al teatre”. En el seu escrit -no llegit per ella- com a guardonada pel món de la pastisseria catalana mostrava “il·lusió” per continuar treballant i agraïment a la clientela: “Som on som, gràcies als clients”.

En un reportatge a El Jardí publicat fa un any, l’actual pastisser del local del carrer Muntaner, el nebot de Mercè Canal, Lluís Estrada, la descrivia com una mestressa “com les que ja no queden”. En clau de futur, Estrada assegurava que no obriran mai desenes de pastisseries Canal: “L’artesania només pot fer-se dia a dia”.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Breu història sobre la coca de Sant Joan

A Catalunya, la tradició mana gaudir de coques de brioix o de pasta de full; a Alacant, la coca de Sant Joan és salada

Cristina Junyent, premi a la trajectòria professional del Col·legi de Biòlegs de Catalunya

La sarrianenca va organitzar durant 14 anys els Cafès Científics a Casa Orlandai i actualment col·labora amb el programa Fenòmens naturals de Ràdio Farró

La millor botifarra d’ou singular de Catalunya es troba al Farró

Societat El Jardí Ramon Hernando ho ha tornat a fer. La Xarcuteria Hernando, situada al carrer Balmes cantonada amb Santjoanistes, ha estat guardonada amb el 1r...

El millor restaurant de proximitat de Barcelona és a Sarrià

Barcelona Comerç distingeix Vivanda, al carrer Major de Sarrià, com el millor establiment de restauració de la ciutat
spot_img

Els primers artesans: quan els humans van començar a construir eines?

És amb l’aparició d’Homo habilis —que va viure fa uns 2,4 milions d’anys— quan podem parlar per primera vegada d’una producció sistemàtica d’eines lítiques

Ressenya: “Morir con plantas medicinales”

De la poeta, pintora i cineasta iraniana Atieh Attarzadeh, és la seva primera novel·la que es va convertir en un fenomen de popularitat al seu país, on va arribar a vendre quaranta edicions i ser una de les obres més destacades de la literatura persa contemporània

Flors, colors, fragàncies i pol·linitzadors

L’esclat de la floració a la primavera constitueix un espectacle extraordinari, un festival de formes, colors i fragàncies que magnetitza els nostres sentits. Flors i més flors, un repertori inabastable de “vida extremadament efímera” que desferma grans complicitats amb l’entorn.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]