Divendres 19, abril 2024
15.8 C
Sant Gervasi
15.6 C
Sarrià
Publicitat

Montse Martín, consellera del Grup Municipal Demòcrata

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política de barri / Conselleres del districte

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Ens veiem amb la Montse Martín, consellera de districte pel Grup Municipal Demòcrata (GMD), quan tot just fa tres hores que el jutge Pablo Llarena ha dictat que deixava en llibertat a alguns dels exconsellers. “Li han fet malbé la vida”, diu referint-se al seu company de partit Joaquim Forn, que en aquest cas continuarà a la presó. “Que diguin el que calgui perquè els deixin sortir” comenta Martín, amb els ulls brillants, amb una mirada difícil de desxifrar on s’hi troba la ràbia, la impotència i la decepció per la decisió del jutge. Seguim parlant sobre el tema, l’actualitat ho exigeix. Creu evident que el jutge ha volgut deixar a un representant de cada entitat i partit per fer mal a tots plegats: ANC, Òmnium, ERC i PDECat. I intentem canviar de tema. Això sí, just un dia després de l’entrevista, havent dinat, em trobo a Martín amb les llàgrimes vessant, en unes imatges del telenotícies migdia de TV3. Unes llàgrimes que són conseqüència de l’emoció de retrobar-se amb els seus companys Josep Rull i Jordi Turull en un acte de campanya de JxCat.

Publicitat

Deixem la política nacional, ara sí, i passem al districte. L’arribada de Martín a la política va ser un camí que va començar fa aproximadament 20 anys. Després d’haver treballat en empreses multinacionals va voler dedicar un temps als seus dos fills i enlloc d’incorporar-se de nou a la seva antiga feina, va decidir estudiar allò que sempre li havia cridat l’atenció: les Ciències Polítiques. Aleshores vivia al carrer Major de Sarrià, que va deixar fa quatre anys per anar a viure a prop de la plaça Bonanova. Al 2003, doncs, obtenia la llicenciatura en ciències polítiques i no de qualsevol manera, sinó amb el reconeixement “Cum Laude” i uns anys després aterrava a la Fundació Trias Fargas, per treballar la investigació política. Allà hi va publicar treballs com un dels que més destaca i se’n sent més orgullosa, “Discriminació de les dones i igualtat d’oportunitats”. No va ser fins al 2006 que entrava a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el 2007 prenia el primer càrrec al partit, com a consellera al districte. En paral·lel va ser consellera nacional i candidata a les llistes municipals encapçalades per Xavier Trias. Fins a dia d’avui, que és consellera-assessora del regidor president Jordi Martí al districte.

Publicitat
©Carme Rocamora

Carril Bus Travessera i Participació

Parlem amb ella de moltes zones del districte. Martín té una destacada experiència en els barris de muntanya però ens cenyim als temes calents de Sant Gervasi, com és la mobilitat, sempre en boca de tots. En especial, el nou carril bus de Travessera de Gràcia, que ha generat molta controvèrsia. És un carril que connecta el carrer Balmes amb la plaça Francesc Macià per la Travessera de Gràcia i que va en sentit contrari al dels vehicles. La polèmica s’ha generat en el tram que passa per davant l’Escola Infant Jesús, per la congestió que es pot generar i per la falta de seguretat, “els veïns no estan acostumats” explica Martín sobre el carril que va en sentit contrari.  Sobre la implantació, la consellera admet que el govern va fer una trobada informativa prèvia abans d’aplicar-ho però es queixa que no es convidés a l’AMPA de l’escola ni als grups polítics – tot i que era una trobada oberta a tothom-. A més a més, creu que per molt que es fes la trobada, aquesta no era més que informativa, ja que la situació era irreversible i per tant critica que la gent no hagi pogut participar de la decisió d’aquest nou carril i ataca a la desconeixença del govern, que atribueix al fet de no trepitjar el territori. En aquesta línia, aprofita per mostrar el seu desacord amb els nous paràmetres de participació de Barcelona en Comú: “no trepitgen el territori i llavors no poden conèixer les conseqüències”. Martín també m’explica una altra de les reivindicacions del GMD. La plaça Adrià, que considera que està en absoluta deixadesa i condemna que el govern hagi endarrerit la seva reforma, fet que van reivindicar en un prec al Consell Plenari, que va ser rebutjat.

Canvi de regidor

Parlem també dels canvis al govern del Districte: Jaume Asens esdevé el tercer regidor d’aquest mandat. Martín és contundent, “són persones més acostumades a l’activisme que a la governança i els hi costa molt la gestió”, alhora, creu que cada canvi de regidor es com tornar a començar i els projectes queden en ‘stand-by’. Acabem l’entrevista amb la Montse parlant finalment de la situació del PDECat al districte, atès que ella n’és la presidenta. Es va presentar en el seu moment amb el lema “Oberts a tu”, amb una candidatura formada per gent de diferents perfils tant a nivell d’edat com de professions: advocats, empresaris, relacions publiques, enginyers, jubilats, i  biòlegs formen part d’una agrupació que posa èmfasi en la necessitat d’obertura, és per això que contemplen fer els actes i trobades en centres cívics i l’agrupació està formada majoritàriament per gent nova que no estava en l’antiga agrupació de Convergència, per tal d’intentar fer del PDECat un partit nou.

Posem punt i final, alhora que acaba el 2017, la roda d’entrevistes als consellers del districte, fetes amb la intenció d’apropar els polítics del districte als veïns d’una manera més propera. Encetarem el nou any amb noves sorpreses i entrevistes a altres persones que treballen al nostre districte. Esperem que us hagin agradat les entrevistes, tant als lectors com als consellers. Nosaltres, personalment, les hem gaudit molt!

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí