Societat
El Jardí
El Sopar Solidari anual d’ASSÍS per a les persones en situació de sense llar, que cada cop són més a Barcelona, ha aconseguit recaptar aquest any més ingressos que mai, 27.325 euros, que es destinaran als programes de reinserció laboral en marxa a l’entitat -ASSÍS Verd i Insert Green Lab Women-, vinculats a la jardineria, horticultura i les plantes medicinals.
La 7a edició d’aquesta iniciativa solidària va reunir més de 300 persones el passat 3 d’octubre al vespre a la plaça de Sarrià, en un acte apadrinat pel periodista i escriptor Xavier Sardà, que compartia amb els assistents la seva experiència amb l’entitat: “He tingut l’oportunitat de conèixer ASSÍS per dins i la gent que hi treballa. Fan una feina extraordinària i necessària. No són només paraules”. Sota el lema ‘Una nit, un futur d’oportunitats’, aquest sopar vol fer visible la realitat del sensellarisme, recaptant fons per continuar treballant per revertir aquesta situació.

Una nit amb un doble propòsit d’oportunitats de futur
Cada any, ASSÍS es fixa un repte econòmic vinculat a un dels programes de l’entitat, i aquesta vegada ha dirigit tots els esforços a aconseguir fons pels programes d’inserció laboral, com ASSÍS Verd o Insert Green Lab Women, dues oportunitats per formar-se i posar la llavor per a un futur laboral en l’entorn de la jardineria, horticultura i plantes medicinals.
Els assistents van trobar com a novetat un codi QR a taula, que van poder compartir amb amics i familiars que no eren presents en la trobada, amb l’objectiu de sumar esforços i així arribar a un objectiu conjunt: oferir oportunitats laborals a persones en situació de sense llar.
La directora d’ASSÍS, Lara Bogni, agraïa la col·laboració de totes les persones que han fet possible el sopar: “ASSÍS sempre ha estat, està i estarà al costat de les persones en situació de sense llar. Aquesta plaça ho testimonia. Que aquesta nit s’ompli de noves oportunitats. Gràcies a totes i tots per ajudar-nos a fer-ho possible!”.
Un any més, a ASSÍS hem consolidat l’aliança amb l’Escola d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes de Sarrià – Sant Ignasi, que s’ha ocupat de l’oferta gastronòmica i el servei de taula, a càrrec de l’alumnat i professorat de la institució.
