Nit de revetlla amb restriccions i especial atenció a zones com el Parc de Collserola

Està prohibit llançar coets o focs d'artifici a tota la Serra de Collserola i a la franja de 500 metres que l'envolten

0
Camió dels bombers al parc © Bombers de Barcelona

Societat

ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona tindrà aquesta nit de revetlla atípica una especial atenció a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris), a més dels indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització. Està prohibit llançar coets o focs d’artifici a tota la Serra de Collserola i a la franja de 500 m que l’envolten.

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) posarà en marxa el seu dispositiu i presentarà una major atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància fins ben entrada la matinada. Enguany les fogueres no estan autoritzades i només es permeten foguerons de petit format sempre que estiguin degudament encerclats i amb aforament reduït. La superfície màxima és d’un metre quadrat i hauran de fer-se dins un brase, graella o superfície feta de totxanes i sauló.

 

D’altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat mantenint especial atenció als espais on es puguin produir aglomeracions per tal que es respectin les mesures que es marquen per fer front a la pandèmia. També es treballa per evitar la venda no autoritzada d’aliments ni de begudes alcohòliques o de substàncies no permeses, i s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat. A més, es podran fer restriccions de mobilitat en determinades zones per evitar aglomeracions.

L’Ajuntament de Barcelona té tots els serveis municipals activats per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, que recomana que sigui “familiar, en grups reduïts i a prop de casa”. El consistori ha recomanat evitar aglomeracions i desplaçaments i complir totes les mesures de prevenció, com la distància d’1,5 metres, portar mascareta i rentar-se les mans. Les platges de la ciutat estaran tancades des de les 20.00 hores d’aquest dimarts, tot i que a partir de les 19.00 es restringirà l’accés. La reobertura es farà aquest dimecres a les 10.00 hores. Pel que fa als parcs, s’avançarà el tancament a les 15 hores i es restringirà l’accés a partir de les 13.30 hores.

Aquesta revetlla de Sant Joan les fogueres estan prohibides

El dispositiu de neteja canvia respecte anys anteriors com a conseqüència del tancament de platges. Per això, l’Ajuntament ha informat que es dotarà el servei de màxima polivalència i flexibilitat per poder fer front a les diferents necessitats de neteja i amb l’objectiu prioritari de normalitzar la neteja de la ciutat durant les primeres hores del matí d’aquest dimecres. En concret, el dispositiu estarà format per 115 equips i 281 treballadors al conjunt de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.