22.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 18 de setembre de 2021 |
Publicitat

Ocupen nou pisos d’una finca al carrer Ballester (El Putxet)

L’Associació de Veïns demana que es posi la mirada sobre l’especulació immobiliària per resoldre la situació

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora, Sergi Alemany

El 3 de juliol un grup d’ocupes va entrar i fer seus nou pisos d’un edifici d’11 -els altres dos són d’un propietari que els té llogats a turistes- al carrer Ballester 46, al barri del Putxet, i que són propietat del fons d’inversió Cerberus, que el va obtenir el passat octubre dels penúltims propietaris, BBVA. 

L’ocupació ha causat indignació entre una de les propietàries -té cinc pàrquings llogats- de l’edifici, que no vol donar el seu nom però que a través del seu perfil de Twitter explica que els ocupes han destrossat portes i comptadors com el de la llum. “La comunitat els hi estem pagant la llum i aigua”, es queixa. “Ho rebenten tot, caguen i pixen en zones comunes”, comenta, i afegeix que la primera nit de l’ocupació, un dels ocupes li va dir que “a Barcelona hi deixen fer de tot.” 

La propietària dels pàrquings, que ha fotografiat els ocupes i ha penjat les imatges a les xarxes socials, també diu que “són violents” perquè, segons ella, li han etzibat empentes i esgarrapades. A més, explica que els Mossos d’Esquadra hi han anat tres vegades i que se’ls hi ha proporcionat un vídeo, però que “no els treuen fora” i que això li fa pensar que tenen “impunitat total” mentre ella viu en una “angoixa extrema.” També critica que s’hagin fet instal·lar “internet d’última generació” i que facin ús de l’aire condicionat. “L’ocupa va obrir la porta i allò era una nevera”, explica.

Mossos d’Esquadra

Els Mossos han descartat confirmar que han anat tres cops a l’habitatge per respectar l’anonimat de la denúncia, tot i que han recordat a El Jardí que no poden fer gaire res perquè els desallotjaments es gestionen des de l’esfera judicial

AV El Putxet

L’Associació de Veïns del Putxet també s’ha fet càrrec del cas, i ha demanat en una conversa amb El Jardí, que, més enllà d’interessos particulars, d’instrumentalització política i de tractaments sensacionalistes, s’abordi el tema des d’una perspectiva de barri i abordant l’arrel del problema, que al seu parer és el fet que hi hagi pisos buits propietat de fons especuladors -Cerberus- en un barri on són ben necessaris habitatges de lloguer social.

En aquest sentit, han parlat amb Districte per mirar de trobar solucions, i lamenten que no els hi donin massa respostes sobre com poden actuar. Des de l’AV són conscients que la propietat és privada, però sí que agraïrien un acompanyament institucional per poder mirar vies per resoldre-ho. Tot i això, insisteixen que el focus s’ha de posar sobre Cerberus, de qui saben que encara no ha interposat cap denúncia per l’ocupació.

Amb tot, desitgen resoldre la situació per evitar molèsties als veïns i per visibilitzar el què passa amb l’especulació econòmica, i recorden que si no és Cerberus qui fa la denúncia, el desallotjament no es pot produir, per tant demanen pressionar sobre el fons inversor. 

Sense notícies de Districte 

El conseller en funcions de BComú, Joan Manel del Llano, ha explicat a El Jardí que procurarà reunir-se aviat amb el veïnat per escoltar, informar de com està el procés i sobre el seguiment que estan fent, “fins on pot arribar l’Ajuntament en aquests casos”.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.