Diumenge 05, maig 2024
19.5 C
Sant Gervasi
19.3 C
Sarrià
Publicitat

Ohlalà: el cinema francòfon fet art

La tercera edició del festival de cinema francòfon de Barcelona tindrà lloc entre el 12 i el 21 de març i es projectaran 23 títols, alguns d'ells que no es poden veure en sales

Marta Trius Chassaigne
Marta Trius Chassaigne
Periodista especialitzada en temes culturals i de voluntariat social. He treballat com a responsable de comunicació corporativa a empreses com Larousse editorial i Henkel Ibèrica. Així com a premsa turística i de viatges (Editur) i en agències de comunicació (BPMO Edigrup i premsa Intercomarcal). Col·laboro com a voluntària en temes de comunicació i d'altres, amb diverses entitats socials sense ànim de lucre.

Publicat el 4.3.2020 6:30

Cultura

Marta Trius

L’Institut Français de Barcelona ha presentat el cartell del Festival de cinema francòfon de Barcelona, que tindrà lloc entre el 12 i el 21 de març en diferents espais de la ciutat.

Durant la presentació d’aquest festival les codirectores, Melody Brechet-Gleizes i Ana-Belén Fernández, van explicar que en aquesta tercera edició es projectaran pel·lícules i documentals inèdits (és a dir que no s’estrenen en sales de cinema) en llengua francesa i subtitulats en català o castellà perquè puguin arribar a tots els públics. Per a la jornada inaugural del 12 de març, s’ha triat la pel·lícula La Belle Époque de Nicolas Bedos, interpretada per Daniel Auteuil i Guillaume Canet, que es projectarà a la sala Phenomena Experience

Com cada any en aquesta ocasió el Festival comptarà també amb diferents premis: el premi del públic, el premi del públic jove (de 18 a 25 anys) i, finalment, el premi dels directors de cinema. Així mateix, d’entre les característiques de l’edició 2020, en destaca el gran nombre d’òperes primes (cosa que reafirma l’aposta del festival pels joves directors); la variació de tipologies, que van des de comèdia als drames passant pel cinema d’animació i els documentals, i per acabar, la diversitat de països participants: el Canadà, Marroc, Argèlia, Bèlgica, Suïssa i, òbviament, França, així com la variació de tipologies que van des de comèdia al drama passant pel cinema d’animació, el musical i els documentals.

Entre els objectius principals del festival hi ha clara la intenció d’establir ponts entre llengües i indrets i donar a conèixer el cinema en llengua francesa, tot això amb l’objectiu de superar el nombre d’entrades aconseguit en les dues edicions anteriors, la qual cosa no será difícil si tenim en compte que enguany el Festival compte amb una programació més extensa que arriba als 23 títols.

Publicitat


La clausura del Festival serà el 21 de març a a l’Institut Français, a dos quarts de nou de la nit amb la projecció de L’amour Flou i comptarà amb la presència dels seus dos directors: Romane Bohringer i Philippe Rebbot. Endemés, durant la clausura es lliuraran els diferents premis del Festival.

Totes les sessions seran en horari de tarda excepte els dissabtes, que també hi haurà projeccions al matí. A més, a l’Institut Français i la Sala Phenomena també s’hi inclou com a espai participant la Filmoteca de Catalunya. 

Publicitat

La compra d’entrades es pot fer en línia a ohlalafilmfestival.com

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.