Publicitat
spot_img

Panadons d’espinacs

Publicat el 21.4.2015 12:30

Ingredients:

per a la massa:

Publicitat

400 g de farina de força

Publicitat

2 sobres de llevat químic

10 g de sal

125 ml d’aigua

25 ml d’oli

per al farcit:

1 kg d’espinacs frescos

150 g de panses de Corint

75 g de pinyons

3 grans d’alls

sal

oli d’oliva verge

Preparació:

Primer fer la massa:
En un bol, hi evoqueu la farina, la sal, el llevat i l’aigua molt a poc a poc, remeneu-ho bé amb una cullera. Quan la massa hagi quedat com de goma, amasseu-la durant uns 8-10 minuts.

Tapeu la massa i deixeu que pugi, fins que augmenti el seu volum més del doble.

Pel farcit: renteu molt bé els espinacs. Escaldeu-los en una olla amb aigua bullint i sal.

Escorreu-los fins que quedin ben eixuts. Deixeu-los refredar i ja es podran amanir amb les panses, els pinyons, els alls ben picats, oli d’oliva i sal, deixeu-ho macerar.

Amb la massa ja fermentada, feu-ne 12 boles aprox. de la mateixa mida i amb un corró, aplaneu cada bola el màxim possible, fins que quedi una massa ben fina i de forma rodona. És essencial enfarinar el corró i el marbre perquè no se’ns hi enganxi la massa.

Escalfeu el forn a 180°C.

Poseu la mescla d’espinacs amanits a dins i tanqueu la massa en forma de mitja lluna.

Finalment, poseu els panadons al forn en una safata coberta amb paper de forn, durant 15/20 minuts a180° C, o fins que quedin ben daurats, traieu-los del forn i  pinteu-los amb oli d’oliva.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

El Jardí 119, juliol de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_119_Juliol25_ok.pdf

El Jardí 118, juny de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El-Jardi_118_Juny25_ok.pdf

El Jardí 116, abril de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_116_Abril25.pdf

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2025: el programa amb totes les activitats

Del 5 al 15 de juny la plaça de la Bonanova s'omple de cultura popular, música, activitats infantils, àpats populars i espectacles per a tots els públics
spot_img

Lucrecia: “Al Teatre de Sarrià interpretaré cançons que han marcat la meva trajectòria i han calat en els cors del públic”

El 29 i 30 de desembre l’artista cubana pujarà dalt de l’escenari del Teatre de Sarrià per celebrar els 30 anys de carrera amb un viatge musical carregat d’alegria, energia i molt sentiment

Abaixa la persiana Mota Descans, la matalasseria centenària de Sarrià

Des de 1848, la botiga familiar ha estat sinònim de qualitat i tradició dins del sector

Jo també vaig ser-hi

"Per què les psiquiatres i psicòlogues han de portar una bata blanca per passar consulta? No estan operant, ni curant una ferida, no corren el risc de tacar-se de sang. Aquesta bata marca una subtil, però contundent, diferència entre elles i jo: la raó envers la no raó": l'opinió de Maria Bascompte

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí