Ingredients:
per a la massa:
400 g de farina de força
2 sobres de llevat químic
10 g de sal
125 ml d’aigua
25 ml d’oli
per al farcit:
1 kg d’espinacs frescos
150 g de panses de Corint
75 g de pinyons
3 grans d’alls
sal
oli d’oliva verge
Preparació:
Primer fer la massa:
En un bol, hi evoqueu la farina, la sal, el llevat i l’aigua molt a poc a poc, remeneu-ho bé amb una cullera. Quan la massa hagi quedat com de goma, amasseu-la durant uns 8-10 minuts.
Tapeu la massa i deixeu que pugi, fins que augmenti el seu volum més del doble.
Pel farcit: renteu molt bé els espinacs. Escaldeu-los en una olla amb aigua bullint i sal.
Escorreu-los fins que quedin ben eixuts. Deixeu-los refredar i ja es podran amanir amb les panses, els pinyons, els alls ben picats, oli d’oliva i sal, deixeu-ho macerar.
Amb la massa ja fermentada, feu-ne 12 boles aprox. de la mateixa mida i amb un corró, aplaneu cada bola el màxim possible, fins que quedi una massa ben fina i de forma rodona. És essencial enfarinar el corró i el marbre perquè no se’ns hi enganxi la massa.
Escalfeu el forn a 180°C.
Poseu la mescla d’espinacs amanits a dins i tanqueu la massa en forma de mitja lluna.
Finalment, poseu els panadons al forn en una safata coberta amb paper de forn, durant 15/20 minuts a180° C, o fins que quedin ben daurats, traieu-los del forn i pinteu-los amb oli d’oliva.