Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

Panadons d’espinacs

Publicat el 21.4.2015 12:30

Ingredients:

per a la massa:

Publicitat

400 g de farina de força

Publicitat

2 sobres de llevat químic

10 g de sal

125 ml d’aigua

25 ml d’oli

per al farcit:

1 kg d’espinacs frescos

150 g de panses de Corint

75 g de pinyons

3 grans d’alls

sal

oli d’oliva verge

Preparació:

Primer fer la massa:
En un bol, hi evoqueu la farina, la sal, el llevat i l’aigua molt a poc a poc, remeneu-ho bé amb una cullera. Quan la massa hagi quedat com de goma, amasseu-la durant uns 8-10 minuts.

Tapeu la massa i deixeu que pugi, fins que augmenti el seu volum més del doble.

Pel farcit: renteu molt bé els espinacs. Escaldeu-los en una olla amb aigua bullint i sal.

Escorreu-los fins que quedin ben eixuts. Deixeu-los refredar i ja es podran amanir amb les panses, els pinyons, els alls ben picats, oli d’oliva i sal, deixeu-ho macerar.

Amb la massa ja fermentada, feu-ne 12 boles aprox. de la mateixa mida i amb un corró, aplaneu cada bola el màxim possible, fins que quedi una massa ben fina i de forma rodona. És essencial enfarinar el corró i el marbre perquè no se’ns hi enganxi la massa.

Escalfeu el forn a 180°C.

Poseu la mescla d’espinacs amanits a dins i tanqueu la massa en forma de mitja lluna.

Finalment, poseu els panadons al forn en una safata coberta amb paper de forn, durant 15/20 minuts a180° C, o fins que quedin ben daurats, traieu-los del forn i  pinteu-los amb oli d’oliva.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.