Divendres 22, setembre 2023
22.3 C
Sant Gervasi
22.3 C
Sarrià
Publicitat

Pas endavant en la rehabilitació de l’edifici de Can Ferrer 

Batlle planteja fer un Consell de Barri monogràfic sobre la remodelació dels entorns del Mercat de Galvany on el veïnat pugui aportar idees

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 4.5.2021 12:57

Societat

Carme Rocamora

Aquest estiu farà tres anys que es van obrir al públic els Jardins de Can Ferrer. Però el reclam veïnal, que acumula més de 30 anys d’història, segueix demanant la rehabilitació de l’edifici perquè esdevingui d’ús veïnal. Al Consell de Barri de Galvany celebrat el 29 d’abril, el Govern municipal va explicar que ara mateix s’està treballant per fer un intercanvi de qualificació de sòl: a dia d’avui, la finca té qualificació de zona verda, i l’Ajuntament ha trobat un espai prop de la plaça Lesseps amb sòl edificable, i es farà l’intercanvi. Entre això i els tràmits posteriors que han de passar per diverses aprovacions de les administracions, Districte calcula que d’aquí un any es podrà començar a pensar en la rehabilitació que permetrà construir-hi un casal de barri amb una superfície de 900 metres quadrats. En el mateix Consell, el regidor del districte, Albert Batlle, també va explicar novetats sobre el futur de Can Ripoll, que es convertirà en una residència privada per a gent gran. Malgrat això, l’administració es planteja que una part de les places d’aquesta residència puguin ser concertades.  

Publicitat

Així mateix, es va informar sobre les obres que s’estan fent al Mercat de Galvany a causa d’un microincendi produït a finals de l’any passat. El Govern va reiterar un cop més que cal abordar la reforma de tot l’edifici, però de moment s’ha optat per fer canvis en la instal·lació elèctrica i la renovació de l’estació transformadora, tot plegat amb un cost de gairebé 900.000 euros. Parlant d’aquesta zona de Galvany, Batlle va aprofitar per parlar de la necessitat, en un futur, de remodelar els voltants del Mercat, fent canvis “per donar-li un caràcter més potent encara”. En aquest sentit, el regidor va plantejar la possibilitat que, a finals d’any, es faci un Consell de Barri monogràfic sobre aquesta qüestió on es puguin aportar idees.

Publicitat

Al torn de preguntes, un veí va preguntar si es mantindrà el carril bus contra-direcció de la Travessera de Gràcia. El regidor va respondre que aquest és necessari per agilitzar el trajecte de la xarxa de busos, i va assegurar que s’han incorporat mesures per augmentar la seguretat a la zona, com ara tanques davant l’escola Infant Jesús. Un altre veí va demanar al Govern municipal que inclogui en el catàleg d’edificis protegits l’antiga seu de la cooperativa Flor de Maig, que està a la cruïlla de Sagués amb Marià Cubí, i que actualment acull un bar.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.