25.6 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Pau Llamas: “Els videojocs competitius tenen molts paral·lelismes amb l’esport professional”

Parlem de videojocs amb Pau Llamas, "gamer" des de petit i cofundador d'Afterlife

Publicitat
Elena Bulet
Elena Bulet
Intento explicar històries de la millor manera possible. De vegades amb paraules, de vegades amb imatges, però sempre amb la voluntat ser fidel a allò que es vol transmetre. M'apassiona la cultura i la societat i tenir l'oportunitat de poder reflectir la seva realitat al districte.

La Mirada Jove

Elena Bulet (@elenabulet)

Un lloc de trobada per amics. Persones que potser mai s’han vist les cares, perquè sempre han parlat a través d’una pantalla. Així és l’Afterlife, un bar de Sant Gervasi que retransmet competicions de videojocs. La idea sorgia fa sis anys, quan un grup d’amics miraven les finals del món de League of Legends a la pantalla d’una habitació. “Incòmodes a la cadira, prenent cervesa de llauna”, explica el Pau Llamas. Aleshores es van plantejar crear l’Afterlife, un espai per gaudir de l’espectacle dels videojocs.

Un bar que, en comptes de donar futbol, projecta videojocs…
Els videojocs competitius, els eSports, tenen molts paral·lelismes amb l’esport professional. S’omplen estadis, hi ha equips, jugadors amb molts fans, retransmissions amb comentaristes…

Publicitat

Quines habilitats ha de tenir un bon gamer?
Bàsicament, posar-li ganes i una mica de temps. Si vols arribar a ser professional, sí que hauràs de tenir bons reflexos, una bona comprensió del joc i un bon treball en equip.

Quines sensacions tens quan jugues a un videojoc?
Adrenalina, sensació de voler guanyar. Eufòria quan ganyes o una petita frustració i ràbia quan perds. Com quan jugava a bàsquet.

Publicitat

Els videojocs eliminen els prejudicis de gènere, classe, etc.?
Posen tothom al mateix sac. Aquí hi entra gent de tota mena, de tot arreu i amb diferents gustos. Només tenen en comú els videojocs.

Quins tipus de videojocs hi ha?
N’hi ha molts, semblen gèneres de cinema. Trobes jocs d’estratègia, d’esports, d’acció, de tir… Però cada vegada es mesclen més i sorgeixen nous tipus.

Quin és el videojoc que més ha triomfat?
Com a joc de competició, el League of Legends. Ara bé, des d’aquest any el Fortnite, que està arrasant entre la gent jove.

En què consisteix League of Legends…
És un joc d’estratègia a temps real, un moba (“Multiplayer online battle arena”). Són 5 contra 5 jugadors, cadascun escull un personatge amb diferents habilitats han de treballar junts per destruir la base enemiga.

“(Els videojocs) posen tothom al mateix sac. Aquí entra gent de tota mena, de tot arreu i amb diferents gustos. Només tenen en comú els videojocs”

És un món força masculí…
Però cada vegada hi ha més dones. I se senten com una més. Al bar ho estem veient. Quan vam començar el 2015, al bar hi havia més nois, però ara la cosa està 60-40 %.

Quin perfil de clients teniu?
Gent universitària o que ha acabat els estudis recentment. Entre 20 i 35 anys. Estan començant a treballar, però els agrada sortir de festa de nit.

En un futur s’ampliarà el rang de gent?
S’anirà ampliant a mesura que el públic jove d’ara es vagi fent gran. No hi ha motiu per deixar de jugar. Al mateix temps, s’aniran afegint els nous gamers.

La gent estereotipa molt la figura del gamer
Fa anys sí que se’l considerava el friqui, l’estrany que no sortia de l’habitació, que només parlava amb gent online. Però ara està canviant, ja no se’l mira diferent.

Com és la relació que es crea entre dues persones online?
Una amistat com qualsevol altra. Pels videojocs, s’han creat parelles, amics inseparables i fins i tot matrimonis. També s’han trencat amistats.

Videojoc és ordinador, tele, mòbil…
Els mòbils estan entrant molt fort al món dels videojocs. Tothom té mòbil i temps per jugar-hi una mica. S’està invertint molt en videojocs per a mòbils.

Barcelona quin paper té el món dels videojocs?
Som bastant punters. Hi ha una indústria força gran tant en el desenvolupament de videojocs i en quant a qualitat de jugadors. Tenim un bon nivell dins Europa.

“Fa anys (al gamer) sí que se’l considerava el friqui, l’estrany que no sortia de l’habitació, que només parlava amb gent online. Però ara està canviant, ja no es mira diferent”

La indústria dels videojocs mou molts diners?
És un món molt gran. Diria que es mouen més diners que en el món de la música o el cinema.

Ja per acabar… Ets de videojocs fantàstics o realistes?
Va per èpoques. Però en general fantàstics.

Quin és el teu videojoc preferit?
Monkey Island. Soc molt de les aventures gràfiques dels anys 90, de quan jo era petit.

Un d’actual?
Ara jugo a la Play 4. El Word of War d’aquest any m’ha agradat molt. El Red Dead Redemption, també.

Què ha de tenir un videojoc?
Que sigui divertit. Que m’ajudi a desconnectar de la meva feina i de la resta de problemes…

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.