29.8 C
Sant Gervasi
| Dimecres 10 d'agost de 2022 |
Publicitat

Nens i videojocs: consells per a un bon ús

Cal informar el nen sobre tots els riscos que poden haver en el món dels videojocs i explicar-li la manera d’evitar-los

Publicitat

La Mirada Jove

Amic

Els videojocs són cada vegada més utilitzats pels menors d’edat i la tecnologia avança oferint molta diversitat de jocs, més realisme, i fins i tot la connectivitat en xarxa podent jugar en línia, descarregar o comprar jocs, intercanviar continguts…

Tenen els seus aspectes positius però comporten també alguns riscos. Com a efectes positius assenyalar que poden ajudar a assimilar els conceptes abstractes, permeten perfeccionar la destresa visual, la curiositat musical o artística i promouen el treball de manera col·laborativa.

Publicitat

Els riscos que comporten els videojocs tenen a veure amb els continguts inapropiats d’aquests. Aquests poden ser perjudicials si són complexos d’interpretar, confonent al nen en la diferenciació del que és real i el que no ho és o si fomenten conductes negatives com a llenguatge groller, sexe, violència, discriminació, drogues o joc. A més el seu abús pot arribar a crear una addicció, creant una dependència cada vegada major i un desassossec davant la falta d’ús, a més de la falta de socialització al aïllar-se l’infant.

Altres riscos associats són l’assetjament que poden sofrir els menors en la xarxa (ciberbullying o ciberassetjament) o el risc que alguns adults intentin enganyar al nen a canvi de favors sexuals, el que anomenem grooming. Entre els riscos de tipus tècnic trobem la descàrrega de virus o altres programes maliciosos que busquen dades personals en l’ordinador, o el perill que els menors puguin facilitar informació privada.

Publicitat

Alguns consells per a evitar que l’ús de videojocs o de xarxes socials es converteixi en una cosa perjudicial són:

• Supervisar la compra i instal·lació del videojoc, revisant la catalogació del joc per a comprovar l’edat per a la qual està recomanat i els continguts que té.

• Usar el videojoc només en les zones comunes de la casa.

• Establir un horari d’ús.

• Mantenir actualitzats els antivirus i tallafocs.

• Usar eines de seguretat com el control parental, blocador de pàgines…

• Crear comptes d’usuari personalitzats per als nens per tal que aquests no puguin accedir a informació sensible dels adults.

Informar el nen sobre tots els riscos que poden haver i la manera d’evitar-los.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.