Dijous 25, abril 2024
12.7 C
Sant Gervasi
12.6 C
Sarrià
Publicitat

Pensant la ciutat del futur des dels 3 anys

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Pels petits de casa

Ana Sánchez

El Congrés dʼArquitectura 2016 que ha tingut lloc a Barcelona el mes d’octubre, ha volgut donar suport a la inclusió de diferents conceptes relacionats amb aquesta disciplina en els plans d’estudis de primària, secundària i batxillerat. Per posar el tema sobre la taula ha impulsat un projecte pedagògic pioner a casa nostra i que oferirà aquesta oportunitat a vuit escoles de La Salle durant el mes d’octubre (La Salle Barceloneta, Bonanova, Gràcia, Congrés, Horta, Comtal, Premià de Mar i Montcada).

Publicitat

La proliferació dels processos consultius veïnals, la definició col·lectiva de les agendes urbanes, l’adquisició responsable d’un habitatge (l’acte de consum més important que una persona fa durant la seva vida) o la resposta al canvi climàtic passen inevitablement per un canvi d’hàbits profund. L’escola és el lloc adequat per començar a garantir aquest canvi de paradigma i des de l’organització del Congrés d’arquitectural es vol involucrar les comunitats educatives en l’assoliment d’aquests objectius comuns.

Vuit escoles de La Salle duen a terme
un projecte pedagògic pioner a casa nostra
per incorporar conceptes d’arquitectura
i urbanisme a primària i secundària 

Publicitat

Els alumnes de totes les línies i nivells de les vuit escoles participaran en els tallers, impartits durant el mes d’octubre per alumnes de l’Escolà Tècnica Superior d’arquitectural de la Universitat Ramon Llull i sota la coordinació de l’arquitecte Narcís Font. Posaran sobre la taula els temes presents en els debats actuals de les agendes urbanes: la natura dins la ciutat, les infraestructures energètiques, l’espai públic, la integració social, el transport privat i públic, la producció agrícola, els equipaments, la gestió dels residus, les ciutats intel·ligents (smart cities) o el model d’habitatges, densitat i activitats econòmiques. D’aquesta discussió en sortirà una petita maqueta d’una ciutat ideal (de 50 x 50 cm), que recollirà les reflexions dels estudiants. En el plantejament de cada sessió es tindran en compte els elements i problemàtiques urbanes presents en els entorns específics i reals de cadascuna de les escoles de la Salle.

Finalment amb tots els fragments, es construirà la maqueta de la “ciutat ideal”. S’exposarà a diferents punts emblemàtics de Barcelona i a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.