Dilluns 22, abril 2024
13.4 C
Sant Gervasi
13.4 C
Sarrià
Publicitat

Plataforma Via Augusta 1-51: per la millora de l’inici de la Via Augusta

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Notícies de Sant Gervasi

Volen un compromís per escrit per part del govern sobre l’elaboració del projecte

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Publicitat

El passat mes de febrer dues veïnes del barri, una de Sant Gervasi i l’altre de Gràcia, van decidir unir-se per millorar una situació de la Via Augusta que trobaven vergonyosa i d’urgent solució. Són la Mery Pareras, presidenta de la Plataforma Via Augusta 1-51 i l’Ester Alsina, la secretària. Conjuntament amb elles, més de 20 vocals de la plataforma i molts més veïns que viuen entre l’1 i 51 de la Via Augusta i proximitats donen suport a la iniciativa. Curiosament, elles es van conèixer a l’hora de passejar els gossos i no viuen en cap d’aquests números, però si que transiten la zona diàriament.

Publicitat

Amb aquesta plataforma, pretenen que el govern les escolti i dissenyi un projecte de millora, ja que és un espai on els veïns i veïnes no gaudeixen d’una via en condicions: les voreres són molt estretes, els passos de vianants no estan situats als llocs corresponents a la zona de la rambla, que aquesta, al mateix temps, està molt mal pavimentada i plena de motos. També la il·luminació es troba en un estat precari, ja que és molt antiga i en alguns casos els fanals estan trencats i la vegetació necessita tractament perquè les espècies estan malaltes.

Propostes

La Plataforma treballarà per aconseguir una ampliació de voreres amb un nou enrajolat. També proposen treure la part central de l’avinguda per ampliar així les voreres de la dreta i l’esquerra, tot i que estan obertes a altres propostes. De la mateixa manera, volen que es renovin els bancs i millorar les papereres i fer una nova senyalització dels semàfors, dels passos de vianants i per prohibir l’aparcament de motos.

Els passos que han seguit ha estat sol·licitar, primer de tot, una reunió amb l’Ajuntament. Assessorant-se amb unes companyes que estan en una altra Plataforma similar, van enviar una carta a l’alcaldessa Ada Colau i també als dos regidors dels districtes implicats: Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia. Per motius d’agenda, Ada Colau no es va reunir amb la plataforma però si ho van fer els districtes: s’han trobat amb Daniel Mòdol, regidor de Sant Gervasi i amb Robert Soro, conseller portaveu de BeC a Gràcia, ja que el regidor gracienc no hi va poder assistir. D’aquesta reunió van treure el compromís d’ambdós representants que es posaran a treballar amb el projecte tot i que no es podrà incloure en la partida pressupostària actual, ja que el pressupost està tancat.

Es van presentar a l’anterior Consell Plenari 
celebrat a Sarrià per demanar
que aquest compromís de paraula sigui per escrit

Amb aquesta promesa, les veïnes, tot i que el regidor Mòdol els hi va dir que no calia, es van presentar a l’anterior Consell Plenari celebrat a Sarrià per demanar que aquest compromís de paraula sigui en escrit i així saber que hi ha uns temps establerts. Mentrestant, saben que la rambla s’asfaltarà a finals de juliol però consideren que aquesta mesura no és ni de bon tros, suficient. Així mateix han començat un procés de recollida de firmes.

Les veïnes es lamenten que mai s’hagi tingut en compte aquesta zona i que molts altres llocs propers com Gal·la Placídia o bé les places del voltant de la zona, principalment del districte de Gràcia, estiguin ben aclarides, mentre que la zona de Sant Gervasi es troba en mal estat. Així doncs, seguiran assistint als Consells de Barri o bé als Consells Plenaris per aconseguir aquest compromís del govern. Per més informació es poden trobar a Facebook.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.