Publicitat

Plats d’estiu

spot_img

Publicat el 30.6.2018 10:00

Salut i nutrició / Cuina de mercat

Blai Pérez

Bròquil amb cloïsses

Ingredients
½ kg de bròquil net i triat
½ de cloïsses
1 tomàquet madur
1 ceba tendra
2 dents d’all
½ got de vi blanc
2 cullerades de farina
Aigua mineral
Oli d’oliva verge extra, sal i julivert picat
Elaboració
Coeu el bròquil net i dividit en trossos amb i sal. Les cloïsses, un cop netes a raig d’aigua, coeu-les amb poca aigua fins que s’obrin, coleu i reserveu el brou.
Piqueu la ceba ben fina i daureu-la amb un raig d’oli. Piqueu els alls i un cop tot daurat, afegiu el tomàquet pelat i ratllat. A continuació sense deixar de remoure-ho, afegiu la farina tamisada per evitar grumolls, el brou de les cloïsses, el bròquil i deixeu coure tot junt uns 4-5 minuts, i ja estarà a llest per servir.

Publicitat

Turbot a la catalana

Ingredients
800 gr. de turbot
3 cullerades d’ametlles torrades
picades
5 cullerades de pinyons
5 cullerades de panses
8 manats d’espinacs
5 cullerades d’oli d’oliva verge
1 cullerada de pinyons torrats, sal
Elaboració
Saleu el peix i el coeu en una paella amb un raig d’oli d’oliva. A mitja cocció el retireu i arrebosseu amb l’ametlla picada. Tot seguit saltejeu les panses i els pinyons, afegiu els espinacs ben nets i rectifiqueu de sal.
Mentrestant prepareu una picada amb els pinyons torrats i les cullerades d’oli d’oliva, i l’afegiu al saltejat. Acabeu la cocció del peix al grill del forn i ja podeu servir el turbot acompanyat del saltejat.

Publicitat

Marta Castells

Macedònia de fruita

Ingredients
1 préssec pelat, sense el pinyol i trossejat
2 albercocs sense el pinyol i trossejats
½ tassa de maduixes trossejades
1 grapat de cireres tallades per la meitat i sense el pinyol
Pinyons torrats
Suc de mitja llimona
Un polsim de sal
Melassa de blat (al gust)
Llavors de sèsam negre torrades (opcional)

Elaboració
1. Poseu la fruita en un bol gran.
2. Afegiu-hi la sal, el suc de llimona i la melassa. Deixeu-ho macerar un mínim de 3 h.
3. Serviu-la en bols individuals, decorada amb els pinyons i el sèsam.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2025: el programa amb totes les activitats

Del 5 al 15 de juny la plaça de la Bonanova s'omple de cultura popular, música, activitats infantils, àpats populars i espectacles per a tots els públics

La “Desfilada diversa” de la Fundació ESMEN reivindica i empodera la moda inclusiva

L'acte, celebrat el 25 d'abril, ha estat la cloenda de la Setmana Cultural organitzada per la Universitat Blanquerna-URL

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf

Ferida de gravetat una jove en caure d’un balcó d’Avenir després de ser agredida per la seva parella

Els Mossos detenen dos homes de 52 i 57 anys per intent d'homicidi i lesions
spot_img

Temps de cireres, temps de lectura

Amb la calor i les vacances també tornen els matins a la piscina, les tardes llargues i el temps per llegir: aquí tens les recomanacions literàries de la Casa Usher

L’Ajuntament tanca la porta a la proposta veïnal per la Buenos Aires: només podrà ser allotjament temporal d’emergència

La plataforma de Vallvidrera en defensa de la Casa insisteix que la normativa que permet el doble ús: assistencial i dotacional

Les crítiques al pacte d’inversions del PSC-ERC copsen el Consell Plenari: “Paper mullat”

El veïnat reclama més refugis climàtics, no retirar el sistema de porta a porta a Sarrià, millores en la mobilitat i, un cop més, aturar el pipicà a Doctor Hahnemann

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]