27.7 C
Sant Gervasi
| Dissabte 13 d'agost de 2022 |
Publicitat

Podem viure en mode avió?

No és el mateix estar envoltat de quatre senyals de wifi que de cinc, sobretot quan la teva la tens al costat

Publicitat

Opinió

Glòria Vilalta

Hi ha persones que viuen sense mòbil, i per tant, viure en mode avió pot ser més fàcil. Així i tot, si viuen en una ciutat o en un lloc poblat, difícilment podran evitar les radiacions que venen del carrer o dels veïns, per no parlar de la feina.

Sovint, quan parlo sobre apagar el wifi a la nit o d’altres mesures per evitar les radiacions, em diuen que no serveix de res, que tenim el wifi dels veïns, per exemple. I és cert, tenim el dels veïns, però sí que serveix: no és el mateix estar envoltat de quatre senyals de wifi que de cinc, sobretot quan la teva la tens al costat.

Publicitat

I com que val més una imatge que mil paraules, quan em poso a mesurar el camp electromagnètic d’alta freqüència -que és el del wifi i el de les antenes de telefonia- i la persona veu que es disparen els valors i el soroll de l’aparell quan ens apropem al router, al telèfon sense fils o al mòbil, la resposta és clara: sí que té un efecte important el que fem nosaltres.

Què més podem fer?

Podem fer més actuacions en el dia a dia per apropar-nos al mode avió:

  • Seleccionem les freqüències de 3G o 4G al telèfon i al mòdem, de manera que com a mínim no rebem 5G, que està dissenyat per treballar amb freqüències molt més altres.
  • Apaguem el wifi quan no el necessitem. Com a mínim, durant les hores de descans. Funcionar amb cable és una opció encara millor: no estem sotmesos a radiació i, a més a més, la connexió és més ràpida i estable
  • Apaguem, també, el telèfon o posem-lo en mode avió, cada nit.
  • Fem-ho també quan ens desplacem, sigui amb cotxe, amb metro o pel carrer. Al metro, això és especialment important, ja que la radiació és més intensa.
  • No tinguem el wifi, el bluetooth o connexions innecessàries quan no els necessitem.
  • Parlem amb el mòbil amb mans lliures o auriculars.
  • Evitem els auriculars sense fils, i si és possible, utilitzar-ne de tubs d’aire; d’aquesta manera, no tenim camp electromagnètic enganxat a l’orella.
  • Dormim amb el mínim d’electricitat i radiacions al voltant. Evitar la ràdio, els despertadors i qualsevol aparell que funcioni sense fils. De cara al camp electromagnètic en general, evitar qualsevol aparell elèctric prop del cap, i si pot ser, a l’habitació en general.
  • Desconnectem l’alarma quan no la necessitem.
  • Evitem posar els intercomunicadors infantils prop dels nadons. Ells estan en plena formació i la seva protecció és molt més feble que la nostra.
Publicitat

De fet, es tracta de no tenir cap aparell encès que emeti electrocontaminació. La tecnologia ens dona molt, però també ens treu salut, si n’abusem. Buscar l’equilibri, com en tot, permetrà tenir els avantatges i no els inconvenients (o com a mínim, minimitzar-los).

Ens hi posem?

Glòria Vilalta i Grau és enginyera especialista en medicina de l’hàbitat, feng shui i benestar personal 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.