Dijous 25, abril 2024
12.7 C
Sant Gervasi
12.6 C
Sarrià
Publicitat

Projecte de seguretat de persones d’edat avançada

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Mossos d’Esquadra

Xavier Boned

Per primer cop, dos àmbits del sector públic com el de la Salut i la Seguretat treballen conjuntament per oferir un millor servei al ciutadà, concretament al col·lectiu de persones d’edat avançada. El projecte, impulsat pels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, arrenca el dijous 1 de març, al Centre Integrat de Salut de Nou Barris.

Publicitat

Es tracta d’una exposició itinerant que s’estendrà a la resta de Barcelona, amb la qual, a través de plafons informatius, es donen consells de seguretat a les persones d’edat avançada i també al seu entorn familiar. L’objectiu és conscienciar de la importància de prendre mesures de precaució i hàbits d’autoprotecció davant diferents situacions de la vida quotidiana, per evitar ser víctima d’algun delicte o patir accidents domèstics. També mostren hàbits saludables per gaudir del millor estat de salut possible.

Publicitat

La iniciativa uneix la tasca policial i sanitària amb un mateix objectiu: la prevenció. La prevenció basada en la informació és la clau de la iniciativa. Amb aquest projecte, fruit de la col·laboració i treball conjunt de Mossos d’Esquadra i el Consorci de Salut i Social de Catalunya,  es pretén donar un servei de qualitat i de proximitat adreçat a tots els ciutadans i en especial a les persones d’edat avançada, una de les prioritats del cos de Mossos d’Esquadra en tractar-se d’un dels col·lectius més vulnerables.

Una de cada deu persones que han patit algun delicte a Barcelona és més gran de 65 anys. La franja d’edat de les víctimes amb més afectació és la compresa entre els 65 i 74 anys.

Sinergia entre el cos policial i els professionals de la salut

L’element diferenciador en el desenvolupament d’aquest projecte és la sinergia i l’impuls entre el cos policial i els professionals de salut, alhora de transmetre pautes de conducta proactives i de prevenció compartint un mateix espai, així com també la instal·lació de plafons informatius amb una funció estètica i comunicativa molt important i que millora la qualitat i la facilitat d’accés a la informació de cara als usuaris. Aquesta sinergia és pionera com a projecte conjunt entre dos sectors de l’àmbit públic, el de la salut i el de la seguretat, amb l’objectiu de fer una major prevenció en la ciutadania. A més, és un clar exemple de com la salut ha de desenvolupar-se en diferents polítiques.

Els Mossos d’Esquadra fan unes 50 xerrades i quasi 500 reunions i trobades amb gent gran, cada any a la ciutat de Barcelona, en espais com casals, geriàtrics, esplais, associacions, centres cívics i fundacions de la ciutat.

L’exposició serà itinerant i es podrà veure a Nou Barris fins a finals de maig. Romandrà fixa durant una setmana a diversos equipaments, casals o entitats de gent gran més representatius del districte així com a centres de salut, biblioteques o mercats municipals. Després s’estendrà a altres districtes de Barcelona.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.