Publicitat

El quefir, el ferment viu beneficiós per la salut intestinal

Millora la flora intestinal, ajuda a la digestió i enforteix el sistema immunitari: aquestes són les qualitats de la beguda fermentada originària de les muntanyes del Caucas

spot_img

Publicat el 14.11.2025 21:28

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (Amic)

El quefir és una beguda fermentada originària de les muntanyes del Caucas. Es produeix a partir de grans de quefir”, que són una combinació simbiòtica de bacteris làctics i llevats. Aquests grans s’afegeixen a la llet (de vaca, cabra o ovella, tot i que també existeix la versió amb aigua o begudes vegetals), i es deixen fermentar durant unes 24 hores a temperatura ambient. El resultat és una beguda lleugerament àcida, cremosa i amb petites bombolles, fruit del diòxid de carboni produït durant la fermentació.

Publicitat

El quefir és conegut pels seus nombrosos efectes positius sobre la salut, especialment la digestiva i immune:

  1. Millora la flora intestinal: conté una gran diversitat de probiòtics que afavoreixen l’equilibri del microbioma intestinal.
  2. Ajuda a la digestió: pot facilitar la digestió de la lactosa, ja que els bacteris la transformen parcialment en àcid làctic.
  3. Enforteix el sistema immunitari: els probiòtics estimulen la resposta immune i redueixen la inflamació.
  4. Té propietats antimicrobianes: alguns dels seus microorganismes poden inhibir el creixement de bacteris nocius.
  5. Contribueix a la salut òssia: és ric en calci, magnesi i vitamina K2, nutrients essencials per mantenir els ossos forts.
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

spot_img

Finalitzen les obres d’urbanització de la part superior de la Via Augusta

Les actuacions han permès millorar la mobilitat del carrer, dotar al barri de més zona verda i implantar un nou mobiliari

Sobreviure a les agressions i a les pors: Casa Orlandai posa en comú patiments i històries de superació

En l'abordatge emocional de fets traumàtics és important trobar mecanismes per a compartir el dolor i les estratègies per fer col·lectives les vivències i exigir respostes a les institucions

L’adeu de l’Art Floral: la icònica floristeria del carrer Balmes s’acomiada

Amb més de 70 anys d’història, tanca un referent de la flor artificial a Barcelona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí