22.5 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

Quina ha de ser la posició del nostre llit?

Publicitat
Publicitat

L’Energia dels Edificis

Glòria Vilalta i Grau

Hi ha moltes teories sobre això. El fet és que hi ha molts factors que influencien. Per mi, el primer que cal assegurar és que no estigui sobre una geopatia. Tant o més important és que la contaminació electromagnètica no sigui molt forta. Aquests dos factors, junts o per sí sols, ens alteren la salut i el bon descans.

Quan això està resolt, aleshores podem entrar en temes de Feng Shui. La sensació de protecció és molt important per poder descansar bé. Per això és bàsic dominar la porta d’entrada. Tenir el cap protegit per una paret i encara millor acompanyat d’un capçal, ens dóna també sensació de protecció. El capçal, si pot ser, millor de fusta. L’entorn també ha de donar seguretat. No és convenient, doncs, que tinguem coses a sobre el cap o que en moure’ns puguem donar-nos un cop amb una cantonada de la tauleta de nit, per exemple.

Pel què fa a l’orientació, genèricament es parla que el cap hauria d’estar al Nord o a l’Est, però també cal tenir en compte que segons el Feng Shui, cadascú té unes direccions que li afavoreixen més, que vénen donades pel seu any de naixement. A més a més de l’any, influeix el fet que sigui home o dona. Així, hi ha persones a qui afavoreixen les direccions anomenades del grup de l’Est (Est, Sud-est, Sud i Nord), i persones a qui afavoreixen les direccions del grup Oest (Oest, Nord-oest, Sud-oest i Nord-est). Per saber de quin grup som, només cal sumar les xifres de l’any de naixement, reduir-ho a un sol número i restar 11 en el cas dels homes i sumar 4 en el de les dones. El numero resultant o Kua (que en aquest cas s’ha de reduir també a un d’una sola xifra), ens dirà si som del grup Est (1,3,4,9) o Oest (2,6,7,8). El 5 es converteix en 8 en el cas de les dones i en 2 en els dels homes.

Quan ja tenim el llit ben col·locat i orientat, toca tenir en compte altres aspectes de l’entorn. Els colors haurien de ser suaus per afavorir el descans, els materials dels mobles millor si són sense tòxics i de materials naturals (com les pintures o tot el què tenim a casa), les imatges tranquil·les…Tots aquests aspectes es poden afinar i definir amb Feng Shui, tenint en compte l’estructura de la casa i les necessitats de cada persona.
Que tingueu un bon descans!.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera de professió i metge de vocació, que exerceix com a consultora en Medicina de l’Hàbitat, Feng Shui i teràpies complementàries. www.gloriavilalta.cat

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.