Dimarts 16, juliol 2024
28.1 C
Sant Gervasi
28.1 C
Sarrià
Publicitat

Quins candidats de Sarrià-Sant Gervasi es presenten a les eleccions municipals?

Fins a 30 persones vinculades al districte es presenten per diferents partits polítics el 28M

Publicitat

Política

El Jardí

ERC

Ernest Maragall (1)

Ernest Maragall votant a l’Escola Pia Balmes © ERC

Nascut a Barcelona (1943), és llicenciat en Economia. Net del poeta Joan Maragall i germà de l’expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, és veí de Galvany de tota la vida. Es presenta per segon cop com a alcaldable d’ERC a la capital catalana, després que 2019 guanyés les eleccions en vots, però acabés a l’oposició. Des que va entrar a l’Ajuntament com a analista informàtic l’any 1970, ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat política tant a Barcelona, com a la Generalitat i al Parlament Europeu. 

Ester Capella (3)

Nascuda a la Seu d’Urgell (1963), és advocada. Militant històrica dels republicans vinculada a la secció local del partit a Sarrià-Sant Gervasi, ha ocupat diversos càrrecs públics al llarg de la seva trajectòria política. Ha estat consellera de Justícia, senadora i diputada a Madrid, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona (2007-2011) i actualment és la delegada de la Generalitat a Madrid.  

Núria Satorra (30)

Veïna de Galvany, és filòloga i professora. És consellera de Sarrià-Sant Gervasi dels republicans des de finals del 2022. Va entrar a ocupar el càrrec quan la portaveu del partit a Sarrià-Sant Gervasi, Mercè Amat, va marxar a treballar a la Generalitat. És l’actual secretària d’Organització i secretària de Feminismes del casal d’ERC al districte, i és militant del partit des del 2019.

Barcelona en Comú

Jordi Martí (2)

Nascut a Barcelona (1965), és llicenciat en Ciències de l’Educació. Veí del Putxet, ocupa aquest mandat la sisena tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. També ha estat gerent municipal d’Ada Colau, i ha dedicat gran part de la seva vida professional a la gestió pública, gairebé exclusivament a la ciutat de Barcelona. Ha coordinat dos plans estratègics de Cultura, ha estat president del districte d’Horta-Guinardó, delegat de Cultura i director de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Max Cahner (14)

Nascut a Sant Vicenç de Montalt, al Maresme (1988), és veí de Sant Gervasi. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració a la UPF, té un màster en Ciències de la Població i Desenvolupament a la Université Lliure de Bruxelles. És conseller de Sarrià-Sant Gervasi i va ser assessor d’En Comú Guanyem a la Diputació de Barcelona. Va ser coordinador de projectes a la Fundació Pere Tarrés i ha treballat a la Creu Roja i a l’Alt Comissariat per les Nacions Unides pels Refugiats.

Anna Juhé (26)

Veïna de Sarrià des de fa més de vint-i-cinc anys, Anna Juhé Mas és professora d’història jubilada. Va ser membre del PSUC i de Comissions Obreres, i va formar part del naixement del sindicat d’ensenyament. Forma part de la plataforma Sarrià-Sant Gervasi Refugi, que lluita per la millora de les condicions de les persones refugiades, i també de l’Associació Veïnal de Sarrià, a més de participar a Casa Orlandai. 

PSC-Units

Albert Batlle (4)

Albert Batlle votant en una escola del districte © Units per Avançar

Tot i ser veí de Galvany de tota la vida, l’actual regidor de Sarrià-Sant Gervasi ja sap que no continuarà en aquest càrrec a partir del 28 de maig. Si els resultats permeten a Jaume Collboni liderar el govern municipal, l’exdirector adjunt de l’Oficina Antifrau i exdirector general dels Mossos d’Esquadra repetirà com a tinent d’alcaldia de Seguretat, però quedarà ressituat al districte de Ciutat Vella. Batlle ha fet tota una vida en política, participant del procés de creació del PSC, i passant per diverses posicions municipals i provincials, abans d’incorporar-se a Units per Avançar el 2019.

Laura Millán (14)

Veïna del Putxet, és una de les candidates més joves que es presenta a les eleccions per Barcelona, amb només 26 anys. És graduada en Arquitectura, i ha treballat durant tres anys amb projectes enfocats en edificació i disseny de l’espai públic. La seva experiència professional l’ha portada a la Secretaria d’Habitatge del PSC, i també és primera secretària de Sarrià – Sant Gervasi per l’organització de les joventuts socialistes.

Albert Arisó (19)

Vinculat durant anys a les bases del PSC, i viceprimer secretari dels socialistes a Sarrià – Sant Gervasi, Arisó ara fa el salt a la candidatura de Jaume Collboni. És veí de Sarrià, i doctor en Filosofía. La seva carrera professional s’ha desenvolupat al voltant de la consultoria i l’organització empresarial, mentre que actualment treballa com a professor a la Universitat de Barcelona.

Blas Navalón (31)

Nascut a Barcelona, és veí de Can Rectoret des de fa gairebé dues dècades. Va entrar a la vida professional ben aviat, amb 18 anys, com a tècnic de laboratori d’anàlisis clíniques, i més recentment ha estat cap d’infermeria a l’Hospital del Mar, tot i que ara està d’excedència. Al llarg d’aquest mandat, ha exercit de conseller tècnic a Sarrià – Sant Gervasi, i és secretari d’Organització de l’agrupació del PSC al districte.

Laia Núñez (39)

Nascuda a Lleida, ha viscut durant divuit anys a Sarrià i actualment es troba a Galvany. En la seva vida professional, és enginyera i acumula dues dècades de servei públic dedicades al medi ambient i a les infraestructures hidràuliques. Pel que fa a l’àmbit polític, des del 2017 ha estat cap de gabinet de la regidoria d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, així com assessora de Jaume Collboni i Laia Bonet durant el darrer mandat.

Trias per Barcelona

Xavier Trias (1)

Xavier Trias votant al Mercat de Galvany © Junts

Nascut a l’Eixample (1946), és metge pediatra de professió. Ha estat conseller de Salut i conseller de Presidència de la Generalitat durant els governs de Jordi Pujol, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Barcelona (2011-2015). També va ser portaveu de CIU al Congrés dels Diputats. Per a les eleccions del pròxim 28 de maig, es presenta com a alcaldable encapçalant la candidatura Trias per Barcelona. Viu des de fa anys a les Tres Torres i va estudiar als Jesuïtes de Sarrià. De petit, jugava a futbol amb els amics en un descampat que hi havia entre Ganduxer i Mandri.

Jordi Martí Galbis (3)

Nascut a Barcelona, és llicenciat en Dret i ​​diplomat en Funció Gerencial en les Administracions Públiques per ESADE. Veí del Putxet durant molts anys, el darrer mandat ha exercit com a regidor portaveu de Junts a l’Ajuntament i abans havia estat regidor president del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Quan Trias va ser alcalde de Barcelona, el va nomenar regidor de Presidència i Territori i regidor del districte de Sants-Montjuïc.

Assumpció Laïlla (9)

Veïna de Sarrià, actualment és diputada i infermera especialitzada en salut mental. Durant la pandèmia de la covid-19 va demanar al Parlament de Catalunya un permís per reincorporar-se a la seva professió, que li va ser acceptat. Forma part de la llista de Junts com a representant del partit Demòcrates de Catalunya i anteriorment havia estat diputada sota el paraigua de Junts pel Sí i ERC.

Pol Lliró (18)

Veí del Putxet i el Farró, és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en compliment normatiu expedit per la Barcelona School of Economics de la UPF. Dedicat a l’assessorament en matèria econòmica a institucions públiques, ha exercit com a conseller de districte de Sarrià-Sant Gervasi els últims anys.

Montse Cantín (30)

Nascuda al barri de Galvany, és llicenciada en Filologia Hispànica per la UAB, postgrau en gestió i administració local i diplomada en Magisteri, entre altres estudis. Des del 2007 és consellera municipal a Sarrià-Sant Gervasi, on ha representat a Convergència, el PDeCAT i actualment a Junts. Des del 2022 és la secretària d’organització de Junts a Barcelona, i a nivell personal ha viscut al Putxet, a la Bonanova i a les Tres Torres, abans de tornar a Galvany.

Lluís Bordas (33)

Forma part de la llista de Junts com a membre de Moviment d’Esquerres de Catalunya (MEScat), una formació nascuda l’any 2014 de la unió de Nova Esquerra Catalana, partit fundat per Ernest Maragall, i l’entitat Moviment Catalunya, impulsada entre d’altres per l’exsocialista i ara membre de BComú, Jordi Martí Grau.

Montserrat Gasol (38)

Veïna del districte, ocupa un dels últims llocs de la llista de Trias com a persona independent no afiliada a Junts. Com a professional, suma més de 25 anys d’experiència en gestió i administració d’empreses del sector de la salut: Hospital Sant Joan de Déu, Hospital El Pilar i molts altres.

Ciutadans

Javier Edrosa (4)

Nascut a Lugo (Galícia), és emprenedor del sector de l’oci la restauració i fa anys que viu a Barcelona. Ha estat conseller de Cs a Sarrià-Sant Gervasi en l’últim mandat, fins que va ser destituït arran d’una guerra interna al partit. És secretari d’Organització dels taronges a Barcelona, a més d’assessor a la Diputació.

Mireia Balaguer (29)

Veïna de Sant Gervasi, és advocada de professió. Té el seu propi gabinet i va ser advocada-fiscal substituta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També és professora de Dret i Criminologia a la UB, i de Dret Penal de la Policia Local per la Diputació de Barcelona. No té càrrec orgànic a Cs, però és afiliada a l’agrupació de Sarrià-Sant Gervasi.

Valents

Eva Parera (1)

Eva Parera votant al departament d’Educació © Valents

Nascuda a Barcelona, és veïna de les Tres Torres i l’actual regidora presidenta de Sarrià-Sant Gervasi. Advocada de professió, durant anys ha dirigit el seu propi despatx. També ha fet llarga vida a la política, transitant per partits com Unió Democràtica de Catalunya, pel qual va ser senadora a Madrid, i ha estat diputada al Parlament pel PP. Va entrar a l’Ajuntament el 2019 sota la coalició de Barcelona pel Canvi i Cs, abans de trencar-se la coalició i promoure la creació de Valents, partit del qual n’és presidenta.

Albert Guivernau (2)

Veí de Galvany, durant aquest mandat ha estat conseller portaveu al districte, tot i que va deixar el càrrec a finals del 2020 per dedicar el 100 % del seu temps a assessorar el grup municipal. Des de la fundació de Valents, s’ha establert com una de les figures claus del partit, i actualment n’és el secretari general. És doctor en Economia i professor de la Universitat Abat Oliba CEU.

Jaime Baucells (12)

Veí del Putxet i el Farró, és conseller de Valents a Sarrià-Sant Gervasi, després d’haver rellevat Pablo Notario a l’octubre. És el cap de gabinet del partit d’Eva Parera i ha treballat en el sector hoteler i en la gerència de desenvolupament de negocis en el sector de serveis de manteniment.

Lourdes Palma (15)

Mestra de professió, ha treballat en centres públics de Sarrià-Sant Gervasi, tot i que ara ho fa al districte de Sant Martí. És especialista en literatura infantil i juvenil, i ha estat directiva a l’editorial Alfaguara Santillana. En política, va formar part de la Junta Directiva de Cs a Sarrià-Sant Gervasi, i va figurar com a número 24 a la llista de Manuel Valls d’ara fa quatre anys.

PP

Víctor Martí de Villasante (4)

Té un passat polític vinculat al districte, havent estat conseller de Sarrià-Sant Gervasi entre el 1997 i el 2003 pel Partit Popular. Ha estat president de l’associació d’Universitaris per Europa i membre directiu de la Unió d’Estudiants Demòcrates Europeus. Des del 2005, treballa al sector de la restauració.

Antonio Verdera (6)

És l’actual conseller de Sarrià-Sant Gervasi pel Partit Popular, i ha estat veí de tota la vida a Galvany. Després de més de tres dècades afiliat al partit, va ascendir al càrrec el 2021 a mans de Josep Bou, després que el líder dels populars a Barcelona cessés Isaac Martín per discrepàncies internes. Té experiència al sector de la comunicació i la publicitat.

Gema Gesa (9)

Veina de Vallvidrera, és diplomada en relacions públiques i fa més de dues dècades que està vinculada al PP. Ha fet d’assessora als grups parlamentari i municipal, arribant a establir-se com a mà dreta d’Alberto Fernández Díaz. Ara, fa el salt a la candidatura electoral. És la secretària general de l’associació Asamblea Nacional de Tabarnia.

Isaac Martín (14)

Veí del barri de la Bonanova, va entrar a militar al PP quan era universitari. Va ser conseller de Sarrià-Sant Gervasi durant la primera meitat del mandat actual, abans de ser destituït pel líder municipal Josep Bou per discrepàncies internes. Va estudiar Dret i ADE, i treballa en una empresa familiar de restauració amb més de tres mil treballadors a Espanya.

CUP

Joan Cebrián Calvo (37)

Veí de Sant Gervasi de Cassoles, té 21 anys i és estudiant d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona. Militant del moviment popular del districte des dels 16 anys i participant actiu al Casal Popular La Tecla fins al seu desallotjament l’any 2021, actualment milita a l’Esquerra Independentista per Arran Cassoles.

Clara Morató-Aragonés Ibáñez (38)

Veïna del barri de Cassoles, té 25 anys i és graduada en Psicologia i especialitzada en psicologia de les emergències i les catàstrofes, tot i que els darrers anys ha treballat en l’àmbit de les violències masclistes. Militant del moviment popular del districte des del 2018, és activista ACE.

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar