11 C
Sant Gervasi
| Dimecres 25 de novembre de 2020 |

Raquel, al bar del Mercat

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Qualsevol Mercat que recordem té un bar. Un espai de trobada, de gaudir de gustos i qualitat. El Bar del Mercat de Sant Gervasi obre cada dia de les 6 del matí a les 9 del vespre. —Aquest agost farà el mateix horari!— És un dels establiments de Sant Gervasi que dóna més servei a la clientela i als veïnat. La Raquel, professional i atenta, tot i ser jove, fa 27 anys que hi treballa. Va començar-hi de cambrera amb 16 anys. I ha aconseguit que el bar sigui una referència de menjar casolà i d’ambient familiar.

La Raquel ara fa just un any que regenta el bar. Ho fa al capdavant d’un sòlid equip amb la Mari, la seva mare i excel·lent cuinera, la Laura i el Leo, que porta el bar a la tarda. Un equip que com ella diu és una familia. Amb una mirada, ja saben el que volen i el que necessiten. Ella va començar al bar del Sr. Enric. Amb molt d’ofici i visió, la Raquel ha heretat la clientela i la qualitat del bar, i ha anat millorant-lo. I encara té més idees i projectes!

Com valores la teva trajectòria al mercat i què et motiva a oferir un servei tant bo? 

M’agrada aprendre cada dia, em fixo sempre en tots els llocs on vaig a menjar. Considero que el tracte amb la clientela és molt important. Vaig aprendre l’ofici i els secrets de portar un bar amb l’Enric.  Una persona molt estimada al barri. En aquest primer any,  he intentat millorar encara més la qualitat: per exemple al nostre bar trobareu sempre pa de llenya, no faig servir baguettes; i els croissants, per exemple, són fets de forn, de mantega.

Què et sembla que diferencia el teu bar? 

Som coneguts per les truites que fem: les fem de patates, de patata amb ceba, d’albergínia, d’espinacs, de samfaina, de carxofa. Truites de temporada. Sempre estan fetes amb ous bons i amb les millors patates. I quan no és temporada de carxofa, no fem truita de carxofes. Utilitzem productes naturals i frescos. La Mari, la meva mare, cuina com de casa; triguem de tres quarts a una hora a fer una truita. Els divendres i dissabtes molts veïns ens encarreguen truites de patates. N’hem de fer 25 o 30 cada cap de semana! (Si en voleu encarregar una podeu trucar al 93 418.76.86).

De les 6 del matí a les 9 del vespre, són moltes hores de servei.

Si. Al matí oferim esmorzars: sempre tenim una oferta d’entrepà de pernil ibèric amb cafè o beguda, i una altra bona oferta que varia cada matí. Després, a banda de les  truites que fem, a poc a poc, tenim una carta de plats del dia: faves, uns macarrons boníssims que tenen fama i és un plat fix, amanida de patata, llenties, espinacs a la catalana, etc. M’agrada fer-ho bé i a uns preus econòmics. I cada dia la meva mare fa un plat extra de qualitat i a molt bon preu. Els dijous fem paella i fideuà I, avui per exemple, tenim un plat de bacallà amb samfaïna boníssim!

Com t’agrada portar el bar i donar el millor servei als clients? 

Els nostres productes són naturals. El café, per exemple, és natural. No és torrefacte.

I ens diu la clientela que al nostre bar mai hi ha males cares, sempre hi ha alegria. Ens agrada ser atents amb els clients. Tenim un clima familiar entre nosaltres i amb els clients de tota la vida.  Un mercat és i ha de ser així. Fa un any em vaig proposar millorar encara més la qualitat i amb els preus més econòmics possibles. I ho hem aconseguit. Les coses les fem com a casa: la meva mare fa les croquetes de pollastre, les ‘empanadilles’, etc.

Com veus el Mercat i el paper del bar en ell?

El nostre bar té terrassa és la porta d’entrada al Mercat. Donem vida al mercat tot el dia i el mercat ens dóna vida a nosaltres. Al matí amb els esmorzars, al migdia amb els dinars, i a la tarda amb mares, pares i nens que vénen a berenar-hi. Davant de la terrassa tenim un parc infantil sense cotxes. Estem a un lloc familiar.

El Mercat, i un bar al mercat, són més que un negoci. Hi ha ànima al mercat; ens agradar fer les coses molt bé. Això ho tenim clar.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.