Dimarts 10, setembre 2024
23.8 C
Sant Gervasi
23.8 C
Sarrià
Publicitat

La recepta d’escudella amb galets i carn d’olla per Nadal

Per seguir la recepta de Conxita Campi necessitarem força carns, verdures, patata, cigrons remullats...i els galets!

Publicat el 19.12.2023 10:28

Cuina

Recepta de Conxita Campi

Escudella i carn d’olla

Ingredients: Un tros de vedella, una punta de corder, cansalada viada, careta de porc, peu de porc, cua o os d’espinada, os de pernil, gallina, un tros petit de sagí enfarinat, botifarres negres, botifarres blanques, patates, cigrons remullats, pastanagues, api, xirivia, nap, porro, col, galets, sal, farina i aigua.

Publicitat

Per fer la pilota: Carn de vedella picada, botifarres o carn de porc picada, ou, molla de pa remullada amb llet, all, julivert, sal i pebre.

Publicitat

Preparació: En una olla amb aigua freda i reposada del dia anterior es posen les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.

Es fa bullir una hora, escumejant sovint, i s’hi afegeixen els cigrons (embolicats en una gassa). Al cap d’una altra hora s’afegeixen les verdures menys la col i la patata. Mentrestant, es barregen tots els ingredients de la pilota i es treballen una estona fins que quedin ben lligats. Se’ls hi dóna una forma ovalada.

Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, s’hi afegeix la col i la patata. Es guarden unes quantes fulles de col grans per posar sota de les pilotes i les botifarres que també s’afegiran a l’olla. Es deixa coure mitja hora més i, quan estigui cuit, es cola el brou i es fan bullir els galets.

Caldo d’escudella © CC0
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.