Publicitat

Si ets advocat, també necessites una marca

"Tenir una marca que transmeti confiança i reputació és bàsic", per Marta Royo Espinet

spot_img

Publicat el 16.6.2021 7:00

Opinió

Marta Royo

Marta Royo Espinet

L’altre dia m’explicaven un cas d’èxit, el d’un jove advocat: en Joan Fernández. En Joan era un advocat brillant, amb molta energia i molt apassionat. Emprenedor i, ara ja després de cinc anys, podríem dir empresari. Tot just tenia 27 anys i, amb dos companys de carrera, havien creat el seu despatx, especialitzat en demandes legals per als joves.

Publicitat

Es van especialitzar en un nínxol de mercat del tot nou. Jo no havia vist cap despatx d’advocats on la proposta de valor fos aportar solucions a la gent jove: un col·lectiu a tenir en compte amb força demandes legals, que sovint va perdut. Mentre escoltava amb molt d’interès la història, vaig pensar: “Quina gran idea de negoci!”. De joves que tenen necessitat de resoldre temes legals, n’hi ha molts: acabats de casar que van perduts amb la hipoteca o el lloguer, parelles de fet que han de normalitzar l’estat civil, successions i herències per decés dels progenitors, divorcis imminents aparentment sense motiu, acomiadaments improcedents, EROs i ERTOs, accidents de trànsit, etc.

Publicitat

Vaig pensar en en Joan i, de seguida, em va venir al cap com podria ser la seva marca, la seva imatge corporativa i els seus materials de comunicació, amb aquesta proposta de valor tan potent i tan diferencial i clara. Sent jove i decidit, segur que la seva imatge de marca reflectia clarament la proposta de valor.

Em vaig atrevir a preguntar per la seva marca i per la seva web i no me’n vaig endur cap sorpresa negativa. Per sort, havien parlat amb un expert i els havia treballat molt bé la seva imatge de marca.

  1. Nom: un nom comercial, atès que tenia clar que Fernández no era prou diferencial i notori. Aprofito per dir-vos que els seus dos socis es deien Pérez i López. Es van atrevir a dir-se Els-EZ.
  2. Eslògan: clarament, un eslògan que definia la seva proposta de valor: “El món és dels joves”.
  3. Logotip: un logotip trencador i modern, alhora que minimalista i simple.
  4. Web: una web amb la informació bàsica i testimonis gravats per ells mateixos en format Instagram Stories i Tik-Tok, amb un formulari de contacte i un calendari per a una primera cita de franc.

Fàcil, oi? Quan llegeixes un cas d’èxit com aquest, de seguida voldries veure-t’hi emmirallat. A mi sovint em passa, això.

Amics, el cas d’en Joan Fernández és un cas inventat, fictici, però tu potser ets advocat o un professional liberal i pots ser un Joan Fernández. Et convido a reflexionar sobre la teva marca, la teva proposta de valor i la teva imatge corporativa. Aquí te’n dono cinc pistes:

  1. Amb quin nom t’identifiques? Marca personal o marca comercial? Tens clar per què?
  2. On ets i què ofereixes? Quina és la teva proposta de valor?
  3. Què vols que pensin de tu els teus clients i potencials clients?
  4. Creus que la teva imatge corporativa és coherent amb el que vols que pensin de tu?
  5. Generes confiança i ets reconegut en el teu sector de mercat?

Si bé és cert que el sector de l’advocacia, com moltes altres professions liberals, funciona a través del boca-orella, és molt important tenir una bona imatge de marca, ferma i coherent. Tenir una marca que transmeti confiança i reputació és bàsic perquè, quan et recomanin i vagin a Sant Google a buscar la teva marca i la teva pàgina web, el que hi trobin sigui el que realment ets i el que realment vols transmetre.

Com tens la imatge de marca? Creus que la teva imatge corporativa representa el que realment ets o vols ser? T’ajudo a construir-la? Envia’m un correu sense cap mena de compromís!

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Transformant realitats amb el màrqueting digital

El màrqueting digital com a plataforma de canvi pot permetre a les persones reinventar-se per trobar noves oportunitats laborals

Publicitat amb propòsit: i si les marques també fessin barri?

"La publicitat no ha de ser només una eina per vendre. Pot –i hauria de– ser una eina per construir": l'opinió de Marta Royo

Apagada elèctrica a Catalunya, apagada comunicativa a les institucions

"Els missatges van ser tardans, dispersos i, sovint, mancats d'indicacions concretes": l'opinió de Marta Royo

Sarrià aixeca la persiana

"El 2025 ha començat amb bones notícies: algunes marques aposten pel barri, el que està ajudant a revitalitzar-lo", escriu Royo
spot_img

El Centre Cívic de Vallvidrera, en risc de desaparèixer per l’ampliació de la Biblioteca: què està passant?

Tant l'Associació Veïnal com els usuaris del Vázquez Montalbán s'oposen al projecte i denuncien "opacitat" per part de la Biblioteca i l'Ajuntament

Collboni i ERC pacten quasi 2 milions per invertir a Sarrià-Sant Gervasi: aquests són els projectes

Els republicans acorden amb el PSC la construcció de dos carrils bici, l’execució del projecte dels Jardins d’Oriol Martorell, la pacificació d’Escipió i plans de mobilitat i millora de l’espai públic

Augmenten un 50% les situacions de discriminació a Sarrià–Sant Gervasi

El districte continua sent un dels que menys casos registra, però els fets notificats passen de 26 el 2023 a 39 el 2024

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]