Dilluns 16, setembre 2024
22.3 C
Sant Gervasi
22.2 C
Sarrià
Publicitat

Sobre el model de país

Publicat el 20.9.2018 18:00

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Durant aquest mandat, El Jardí ha intentat acostar els representants polítics del districte a la gent i és per això que hem donat veu a consellers i regidors mitjançant entrevistes i col·laboracions. Hem donat el mateix espai a cada grup i entrevistat al mateix nombre de persones de cada partit. La intenció: que els veïns pugueu posar cara i ulls als polítics del districte i que ells puguin explicar la seva tasca.

Publicitat

Ho seguirem fent. Ara, però, enfoquem aquests vuit mesos de manera diferent. Preguntarem als polítics quines propostes tenen de cara a les eleccions. Parlarem, també, de propostes que van fer i que no han complert. També de les reivindicacions que han oblidat i de les prioritats que ara presenten. Ampliem el grup de col·laboradors. Fins ara, tenien veu els partits que tenien conselleria al districte, però ara també donarem veu als que no la van aconseguir però sí que ho van intentar, és a dir, a la CUP, el PSC i els Demòcrates de Catalunya, tot i que amb aquests dos últims la col·laboració començarà d’aquí a uns mesos. Aquests nous partits col·laboradors d’El Jardí se sumen als que fins ara ja feien col·laboracions mensuals. Així mateix, a partir del mes vinent entrevistarem un representant de cada agrupació seguint l’ordre de menys votat a més votat.

Publicitat

Amb tot plegat, no busquem res més que acostar la figura del polític al veïnat. Que pugueu saber qui hi ha darrere de les polítiques. Que pugueu saber què pensen, què fan, com ho viuen i, així, tenir suficient informació per crear les vostres pròpies conclusions i prendre decisions. I ho fem així perquè una ciutadania sense informació mai podrà ser lliure.

Encetem la temporada parlant del país. Amb tots els esdeveniments, manifestacions, empresonaments, canvi de govern… Quin és el model de país que defenseu?

Anna Lletjós, CUP

La CUP apostem per viure en un país plenament sobirà, que no sigui mesell ni súbdit de mercats i oligarquies: volem recuperar la sobira- nia sobre tots els àmbits de les nostres vides. Volem un país on les persones estiguin al centre: un país feminista on les tasques de reproducció i cures siguin reconegudes i compartides i cap persona sigui discriminada per raó de gènere o orientació sexual. Una república que respecti la diversitat, on cap persona sigui il·legal. Una república amb un sistema públic fort, on sanitat i educació siguin una pota imprescindible, fent fora privatitzacions. On l’habitatge sigui un dret i no una mercaderia. Ecològicament sostenible, que respecti el nostre entorn i la nostra terra. Un país al servei de la classe treballadora, on treballar sigui un dret i no una condemna que segueixi precaritzant les nostres vides. En definitiva, una república de la gent.


Guillem Casals, ERC

Sempre hem defensat que Barcelona vol ser, i ho necessita, la capital de la república catalana, encapçalant un model integrat en el territori i de projecció mundial. Cal, doncs, una mirada conjunta entre el país i la ciutat, construint amb mirada compartida sent conscients de la importància de la capital, però renunciant a un país centralitzat. És necessari aprofitar les potencialitats de Barcelona, demostrant al món quina república construïm. Una capital del benestar per a tothom, compromesa amb els seus ciutadans, inclusiva i on ningú quedi fora. La Barcelona capital ha de poder reivindicar la llengua i cultura catalana, tenir la capacitat de posar-los com a elements essencials de la identitat de la ciutat. Sent un valor en si la seva diversitat lingüística, social i cultural, cal que cuidem que això segueixi viu. Així com és necessària una ciutat conscient del seu passat, amb memòria històrica, sent el centre d’episodis rellevants pel país i per Europa.

Joan Manel del Llano, BeC

En la diversitat de Barcelona en Comú, sempre hem defensat el dret de Catalunya a decidir el seu encaix amb l’Estat sobiranament. L’Estat autonòmic i la via unilateral estan esgotats. Hem d’avançar democràticament i efectiva cap a més sobirania per a Catalunya. Per aconseguir-ho, cal que els governs de l’Estat i Catalunya reco- neguin aquesta realitat i treballin amb honestedat per a una sortida real. Volem una ciutat i un país sans ambientalment i on: s’atenguin les necessitats urgents de la gent, es garanteixi el dret a l’habitatge, no es tallin els subministraments de ningú per no tenir recursos, hi hagi suficients places a les escoles bressol públiques… Com a govern de la ciutat, estem demostrant que es poden defensar amb la mateixa força totes les sobiranies: tant l’econòmica, l’energètica, la de l’aigua o del propi cos… com la nacional. Ens queda un any per continuar-ho fent, a la ciutat i al districte.

 

Boris Valls, PP

Des del Partit Popular defensem una Espanya emprenedora, cosmopolita, europea i solidària que allargui la mà a metròpolis com Barcelona. Cada dia a la nostra ciutat fem front a grans problemàtiques que posen a prova el nostre enginy. Barcelona sempre ha sabut com trobar solucions a grans problemàtiques que semblaven impossibles d’afrontar però que els ciutadans amb valentia les hem afrontat. Barcelona en tot moment ha de ser font d’inspiració per a altres administracions que busquen idees i valors en ciutats com Barcelona. Podríem afirmar que valors com els de solidaritat, justícia, emprenedoria i convivència són els que han ajudat a definir la nostra ciutat davant d’ulls autòctons i forans. L’Espanya que avui observo és la que m’agradaria veure d’aquí a 20 anys, solidària, global i emprenedora on ciutats com Barcelona han ajudat a definir el seu caràcter durant tots aquests anys. Sincerament, no m’imagino una Espanya sense una ciutat com Barcelona.

Ivan Bello, Cs

La pregunta està mal plantejada, ja que descarta a una gran part de la població catalana que no considera Catalunya com un país, sinó com el que realment és: una comunitat autònoma depenent d’Es- panya. Aquest plantejament de la pregunta ens marca el que no volem per a Catalunya. No volem un model on una part imposi la seva «visió» sobre l’al- tra (sobretot ocupant l’espai públic), on TV3 i la resta de mitjans de comunicació públics siguin un instrument propagandístic del separatisme, i on es diferenciï entre catalans bons i dolents, fet que ha portat la divisió i l’enfrontament. Per contra, el nostre model és el d’una Catalunya plural, amb un govern assenyat, sense corrupció i que respecti les lleis democràtiques, que es preocupi pels problemes de tots, que millori els serveis públics, que aposti pels joves i protegeixi als seus majors, que asseguri una cobertura sanitària i una educació de qualitat i en llibertat.

Jordi Martí, GMD
El model de país pel qual treballem té molt a veure amb el somni europeu que ha guiat la nostra acció política els últims anys. I aquest model es fa, cada dia, des dels barris, des del districte i des de Barcelona, la capital del país. Un país de progrés i de llibertats individuals i col·lectives, d’oportunitats, de justícia social, obert al món i que s’emmiralla en les societats avançades dels països nòrdics. Sempre hem dit que volem ser l’Holanda del sud. Un país basat en la cultura, el foment del talent, l’equilibri territorial i l’equitat en l’accés a uns serveis públics de qualitat. Una societat que promogui la col·laboració entre la ini- ciativa pública i la privada. I un país sense un dèficit fiscal anual de 16.000 milions. En definitiva, un país lliure, que pugui votar si vol ser independent. I ser-ho des de la plena normalitat democràtica.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.