Dilluns 26, febrer 2024
11.4 C
Sant Gervasi
11.3 C
Sarrià
Publicitat

Sobre la gestió de Vil·la Urània

Publicat el 13.10.2016 9:00

Obres a Vil·la Urània. Fotografia de Josep M. Baijet Mateu. A la imatge destacada, cròquis de com ha de quedar Vil·la Urània un cop acabades les obres, segons la mèmoria del projecte de Omo Arquitectes.
Obres a Vil·la Urània. Fotografia de Josep M. Baijet Mateu.
A la imatge destacada, cròquis de com ha de quedar Vil·la Urània un cop acabades les obres, segons la mèmoria del projecte de Omo Arquitectes.

Política de barri

Preguntes als polítics sobre temes d’actualitat del barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Iniciem una secció dedicada a la política de barri. El propòsit és preguntar als partits polítics amb representació al Consell de Districte la seva opinió sobre qüestions d‘actualitat. Comencem preguntant sobre un nou equipament, Vil·la Urània, encara en obres, per conèixer de quina fórmula de gestió són partidaris:

Publicitat

– gestió municipal directe
– externalització a una empresa privada
– confiar a un grup d‘associacions del barri (gestió comunitària)
– compartir la gestió associacions del barri i l‘Ajuntament (cogestió)

Publicitat

Pol Lliró, CDC, grup CiU

Vil·la Urània neix i creix de la mà dels veïns del Farró durant el passat mandat de l’alcalde Trias. De fet, Vil·la Urània va representar un model pioner de desenvolupament d’un casal de barri, ja que per primera vegada un representant veïnal va participar de totes les decisions que van donar forma i determinar els usos de l’equipament que avui està en construcció. És per això que nosaltres creiem que els veïns del Farró han de ser partícips també de les decisions que es prenguin sobre de la gestió de l’equipament i tenir prioritat a l’hora de presentar una proposta pròpia per a la gestió d’aquest espai.

Pedro Miret, C’s

Considerem que la gestió ha de ser la més eficaç i eficient possible, sobretot, totalment apolítica, que no serveixi als interessos de ninguna força o idea política. No és tan important qui porta la gestió, sinó com la porta. Dins dels quatre tipus de gestió que se’ns pregunta, sempre que els aspirants a portar-la compleixin amb tots els requisits del concurs o licitació que es demani, veiem interessant l’aposta per aquells gestors que siguin propers al barri i a les seves persones.

Josep Guillén, PPC

Des del Grup Municipal del Partit Popular considerem que l’opció adequada seria la de compartir la gestió entre les associacions del barri i l’Ajuntament de Barcelona, és a dir la cogestió. Les entitats i el conjunt d’activitats han de ser representatives de la pluralitat present al Districte, i no podem permetre que hi hagi un ús dels recursos públics de manera partidista. Pel que fa al tipus d’equipament, creiem que aquest hauria de ser intergeneracional i desenvolupar activitats tant culturals com lúdiques. Tanmateix seria de vital importància, la implantació d‘una escola bressol, molt necessària al barri del Farró i de Sant Gervasi – Galvany. Els equipaments municipals han d‘estar al servei dels veïns i veïnes, i no de desitjos electoralistes.

Guillem Casals, ERC

Des del Grup Municipal d’ERC considerem que l’opció adequada, sempre que sigui possible, és la gestió ciutadana. El fet de ser gestionada pel teixit associatiu local genera una sintonia amb el barri impossible de trobar en cas de ser externalitzada. Les associacions del Farró —AV, Comerciants, organitzacions juvenils,…— estan més que preparades per poder tirar endavant aquest tipus de gestió, on podrien comptar amb l’assessorament de l’AC Casa Orlandai que ha demostrat una solvència incontestable. En cas que no fos possible, l’altra opció seria una cogestió on l’Ajuntament treballés colze a colze amb el veïnat. És necessari, però, que pel bon funcionament d’aquest equipament s’adeqüi tota la zona del voltant.

Joan Manel del Llano, BeC

A Barcelona en Comú som partidaris d’una gestió ciutadana i autònoma per a Vil·la Urània, el futur centre cívic del Farró. Des del Districte ja s’han promogut diverses reunions amb entitats veïnals, associacions i col·lectius del barri interessats en la gestió del nou equipament per mirar de posar en comú idees i projectes molt variats i, així, assolir un grup de persones suficient per tirar endavant l’administració comunitària del centre. Donem ple suport a aquest tipus de gestió perquè creiem que és bàsica per a l’entesa i el diàleg entre el veïnat i la seva implicació directa en els afers socials, i també per potenciar la identitat del barri.

Daniel Mòdol, independent PSC

Vil·la Urània serà un nou equipament públic del Barri del Farró, que donarà sortida a les reivindicacions veïnals passant a ser un espai de trobada d’activitat veïnal i comunitària amb l’esperit de ser equipament de referència al barri. Des del Districte es treballa conjuntament amb  els veïns i veïnes impulsors d‘aquesta iniciativa veïnal, per dissenyar la millor forma en la que es pugui desenvolupar la seva implicació i participació en la gestió d‘aquest nou equipament. En qualsevol de les fórmules de gestió a desenvolupar, les entitats, associacions i la ciutadania tindran un paper rellevant.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.