Dilluns 04, desembre 2023
8.3 C
Sant Gervasi
8.2 C
Sarrià
Publicitat

Tots els alumnes estan preparats per marxar a aprendre anglès a l’estranger?

Els experts afirmen que l’edat de 12 anys és ideal per sortir a estudiar en un país diferent

Publicat el 10.7.2022 13:21

Educació

Kumon Barcelona – Sant Gervasi-Galvany

Kumon English, el programa del centre Kumon Barcelona – Sant Gervasi-Galvany (Laforja, 33), ofereix l’opció a les famílies de veure les vacances d’estiu com una oportunitat perquè els fills continuin amb l’aprenentatge de la llengua anglesa. L’experiència de fer un viatge d’immersió lingüística i estudi a l’estranger pot ser una gran oportunitat, però també genera molts dubtes a les famílies. És una bona opció per a tots els alumnes? Quin és el millor moment per fer-los viure aquesta experiència?

Publicitat

Els experts afirmen que l’edat de 12 anys és ideal per sortir a estudiar en un país diferent. No obstant això, cal tenir en compte molts altres factors com la personalitat, la maduresa o l’autonomia de l’alumne, que no depenen de l’edat, i que en des de ben petits s’han de treballar de forma transversal a l’adquisició de l’idioma.

Publicitat

Com apunta la directora i orientadora del centre Kumon Barcelona – Sant Gervasi-Galvany, Laia Santanach, “a part de l’anglès de l’escola, moltes famílies opten per apuntar els seus fills a altres d’extraescolars per reforçar aquest idioma o per enviar-los a l’estiu a continuar aquesta formació en altres països”. Els alumnes que han treballat durant l’any el programa de Kumon English no només són alumnes bilingües, són, a més a més, alumnes responsables, autònoms i competents.

Autodidactisme en anglès

El valor més destacat de Kumon English és la seva capacitat d’oferir, a l’alumne, la possibilitat no només d’aprendre anglès, sinó d’aprendre EN anglès. Basant-se en els principis generals d’aquest mètode d’aprenentatge, formarà, a més, alumnes competents, responsables i autodidactes. 

Quines són les claus? 

1. Personalitzar l’aprenentatge: a les aules escolars, no es pot personalitzar l’educació; tanmateix, esperem que els infants desenvolupin els coneixements tant d’anglès com de les altres matèries al mateix nivell i, per això, es desmotiven. Als centres Kumon “els orientadors personalitzen el material d’aprenentatge de l’anglès en funció de les capacitats i les habilitats dels infants”, apunta Santanach. 

2. Ensenyar-los a llegir el món amb els seus propis ulls: si aprenem a entendre el que llegim, aprenem a aprendre per nosaltres mateixos. Per això, l’objectiu principal de Kumon English és aconseguir un nivell avançat de comprensió lectora de textos originals en llengua anglesa “perquè l’alumne pugui llegir el món amb els seus propis ulls”.

3. Aprendre des de la base: el vocabulari. Per aprendre anglès és important entendre’l des de la base, el vocabulari, i de manera gradual, tal com aprenem la llengua materna. Per exemple, el primer que sol dir un nadó és “pare, mare o aigua” perquè són paraules que sent molt sovint. Quan són capaços de verbalitzar-les, són les primeres que pronuncien, i el mateix passa amb l’anglès.

4. Llegir i escriure per poder entendre: Per aprendre anglès amb Kumon English, l’alumne escolta i repeteix l’àudio nadiu, adaptat al seu nivell d’aprenentatge. Aquesta escolta i repetició afavoreix que l’alumne treballi la comprensió auditiva i l’ajuda a desenvolupar la capacitat de llegir en veu alta. Alhora, això li facilita la comprensió del que llegeix i millora la seva confiança i motivació per continuar.

5. Aprendre regles gramaticals: quan l’alumne ha fet el pas de la lectoescriptura, comença a treballar l’estructura gramatical. Aquesta base prèvia serveix per desenvolupar la comprensió lectora i introduir textos originals, divertits i interessants mitjançant el material didàctic més adequat per al seu nivell de comprensió.

6. Memoritzar o entendre: s’arriben a entendre les matèries en anglès?: un dels problemes que transmeten les famílies és que no saben si els nens estan memoritzant en anglès o si realment estan entenent les matèries a l’escola. Memoritzar en anglès no és aprendre anglès, perquè per aprendre cal entendre, i això implica desenvolupar la capacitat d’entendre tota mena de textos. D’aquesta manera, els infants podran entendre qualsevol matèria, i no només en anglès.

Als joves se’ls ha d’oferir una immersió lingüística natural i progressiva i preparar per estudiar a l’estranger. L’objectiu, conclou Santanach, és “el desenvolupament de la competència lectora” en aquest idioma perquè, “si la lectura és la clau del coneixement, aprendre anglès llegint en anglès és la clau del coneixement universal”. 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.