25.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

Una mascota, un regal molt especial per Nadal

"Cal ser conscients que són éssers vius amb necessitats fisiològiques i emocionals, i entendre que necessiten atenció diària al llarg de la seva vida"

Publicitat

Opinió

Clàudia Sucarrat

Ara que ve Nadal, segurament molts de vosaltres us plantegeu incorporar una mascota a la família. Des de La Veterinària de Sarrià, us encoratgem a prendre aquesta sàvia decisió: un animal sempre us aportarà una fidel companyia. Si teniu fills, a ells els hi servirà d’aprenentatge, ja que una mascota també necessita cures i estimació. Això farà que els més petits desenvolupin aquest sentit de responsabilitat, i a la vegada, també estableixin vincles emocionals. És per això que cal explicar una sèrie de condicions abans de prendre una decisió.

El primer és que són éssers vius amb necessitats fisiològiques i emocionals. Tenir un animal significa ser responsable i entendre que necessiten atenció diària al llarg de la seva vida.

Publicitat

D’altra banda, cal tenir en compte si el tarannà de l’animal s’adequarà al nostre. Un gat és independent: no cal treure’l a passejar, però necessita investigar i jugar una estona cada dia. Un gos necessita establir vincles amb els integrants de la família, socialitzar-se amb altres gossos, aprendre ordres, i una dosis diària d’activitat física fora de casa. En el cas de pensar en altres animals de companyia, cal informar-se de les seves necessitats particulars.

© Clàudia Sucarrat

Sigui quina sigui l’espècie escollida és important assessorar-se bé amb el veterinari de confiança i fer una primera revisió per assegurar-se que l’animal està en bones condicions de salut. Per això, la figura del veterinari resulta imprescindible, no només a l’hora de fer una cirurgia o durant el tractament d’una malaltia: el veterinari és el professional qui marcarà les pautes a seguir per prevenir l’aparició de malalties. Al principi és important tenir aquest professional a mà, ja que pot determinar quan una conducta és motiu de preocupació o no. A mesura que convisquem plegats, el nostre animal i nosaltres mateixos aprendrem a llegir-nos els senyals mútuament, tal com succeeix amb els nostres familiars i amics més propers.

Publicitat

Tanmateix, quan valorem si incorporar una mascota, pensem de comprar-la. I està bé, i no hi ha cap mal en això. Ara bé, us heu plantejat l’adopció? Que els animals de protectora siguin més agressius és un tabú que cal erradicar: són animals que han estat abandonats sense que ells n’entenguin el motiu i que només estan esperant a tenir una oportunitat per demostrar el gran afecte guarden a dins. Molts dels nostres pacients són adoptats, i tots ells tenen una conducta exemplar. A més, des de les protectores s’asseguren que el perfil de l’animal que es vol adoptar s’adapti a les condicions de la família adoptant.

Per tot això, si esteu pensant a fer créixer la família amb un membre de quatre potes però no sabeu amb quin, no dubteu més i visiteu-nos a La Veterinària de Sarrià: us assessorarem en allò que necessiteu. Perquè compartir uns anys de la vostra vida amb un animal és assegurar-vos que seran anys plens de felicitat.

Bones festes, 

La Veterinària de Sarrià

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.