Una setantena de comensals virtuals fan costat a Assís en la seva feina humanitària amb les persones sense llar

Vídeo. Carme Ruscalleda i Ada Parellada han estat les xefs del 5è sopar solidari d'Assís, que ha servit per celebrar els 20 anys de l'entitat

0
El Centre Assís té un progama específic per a dones sense llar © Centre Assís

Societat

Ana Rubió

La Fundació Centre Assís va organitzar aquest dijous al vespre una trobada virtual per celebrar el 20è aniversari d’aquesta entitat que es dedica a l’ajuda de les persones sense llar. Al voltant d’una setantena de comensals es van haver de connectar a través del canal de Youtube de l’entitat -abans de la pandèmia es feia presencial- per seguir l’esdeveniment, que va estar dividit en tres parts: vídeos d’agraïment, l’explicació de dues receptes i un sorteig. En tot moment, l’acte va respirar un ambient festiu i va ser recolzat pels assistents que, a través del fòrum de la plataforma online, van compartir agraïments i comentaris. 

“Aquest 2022, inaugurarem un nou local d’acollida i volem que vosaltres en sigueu les ambaixadores”. Amb aquestes paraules, la presidenta d’Assís, Maria José Ribas Batllò, va començar els parlaments a distància. Ribas va dedicar la trobada a “totes aquelles persones que formen i han format part del projecte” des de la seva creació. En la mateixa línia, Jesús Ruiz Farrona, director de la Fundació Centre Assís, va donar a conèixer el projecte de la Violeta, una iniciativa creada per acollir dones sense llar que van impulsar fa poc més d’un any, i va compartir que, en el proper 2022, posaran en marxa nous recursos per continuar amb aquesta tasca humanitària.

Dades del Centre Assís projectades durant el sopar solidari

La celebració va comptar amb la presència de Carme Ruscalleda i Ada Parellada que, adaptant al format virtual l’anual sopar solidari de la Fundació Assís, van presentar dos plats culinaris perquè les assistents els poguessin preparar a casa. Ruscalleda va encarregar-se de l’entrant tot proposant un cuinat senzill al forn: “un mosaic verdulenc i vitaminat”. La xef va definir el plat com un menjar saludable, gourmet, bonic i amb els colors de la tardor. Aquest concepte va agradar a Parellada que, com a primer plat, va sugerir una truita de pa amb tomàquet, pernil, bolets i carbassa. El motiu? “Perquè fa tardor”. Pel que fa a les postres, la Fundació oferia uns tiquets solidaris al seu lloc web i, per celebrar l’aniversari, el responsable de l’àrea social, Roger Fe, va bufar les espelmes per tothom.

Aquesta no va ser l’única sorpresa de l’acte; 14 persones van sortir guanyadores en el sorteig organitzat per l’entitat. Alguns dels premis van ser: un curs en línia de cuina, dos abonaments pel festival de música Primavera Sound i una nit i una sessió de spa a l’Urban Hotel, entre d’altres. L’emoció va anar acompanyada del repàs, en imatges, dels vint anys de vida d’Assís. Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector i que també va ser present a l’acte, va aprofitar per dedicar a la fundació unes paraules: “Volem felicitar-vos per aquests 20 anys treballant per a garantir, sobretot, els drets de les dones sense llar i els col·lectius més invisibles.”

Missatge del Centre Assís projectat durant el sopar solidari

L’acte va acabar amb més paraules d’agraïment i amb el desig de celebrar els vint-i-un anys de l’entitat amb tothom reunit de manera presencial. Ahir, només van ser trenta-tres minuts de trobada col·lectiva a través d’internet, però molt intensos.

Mira l’emotiu vídeo de l’acte 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.