FIATC construirà una residència geriàtrica a l’antiga Clínica Sant Josep

Els veïns valoren positivament el projecte

0
Estat actual de la clínica Sant Josep, a l'illa delimitada pels carrers Cadis (esquerra), Manacor (dalt) i Monegal (dreta).

Societat

Jesús Mestre

Des de fa uns vint anys, la Clínica Sant Josep ha estat un problema pel veïnat de la part sud-est del Putxet. En un dels indrets més privilegiats del districte, l’illa delimitada pels carrers Cadis, Manacor i Monegal, que ocupava aquest vell hospital en runes, era un pou de brutícia. L’Associació de Veïns i Amics del Putxet havia defensat la possibilitat de fer-hi un equipament públic pel barri, i reivindicava la necessitat de fer-hi, per exemple, un geriàtric públic. En saber-se, fa uns mesos, que l’asseguradora FIATC havia adquirit la finca, semblava que es tancava aquesta possibilitat. Però també obrien noves expectatives.

El dimarts 5 de febrer, FIATC va presentar a la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi un projecte de residència geriàtrica. Hi havia els arquitectes que han dissenyat el projecte, l’equip de FIATC amb el seu director general, veïns i veïnes del barri, representants de l’associació de veïns, i els representants tècnics i polítics del govern del districte. L’exposició per part dels arquitectes va ser clara i breu: l’objectiu és enderrocar la clínica i fer-hi al seu lloc una moderna residència geriàtrica que ocuparia el 60% dels 1.800m2 de la finca. Tot i que el terreny presenta una forta inclinació, s’espera construir un edifici de planta baixa i dos pisos més, una planta de serveis en una part del sostre i alguns soterranis, on hi hauria un pàrquing per a 18 cotxes. Per ara el projecte és sobretot un estudi de volumetries que, a partir del dia 6 de febrer i al llarg de 30 dies estarà en exposició pública i, per tant, s’hi poden fer les al·legacions que es considerin oportunes. En conjunt, l’impacte visual del nou edifici serà molt menor que el de l’antiga Clínica de Sant Josep.

Els veïns valoren satisfactòriament el projecte

Tant els veïns presents com l’associació, han valorat satisfactòriament el projecte, tot i que preveuen alguns problemes. Per una banda, un de mobilitat, ja que la nova residència geriàtrica atraurà visitants, sobretot els caps de setmana i els dies festius, i hi ha molt poques places d’aparcament. Però, com van dir els promotors, la normativa municipal vigent no deixa fer més aparcaments, tot i que hi ha lloc per fer-los i que FIACT hi estan interessats en què n’hi hagi més. Qui hauria de buscar solucions, doncs, és el districte. L’altre problema és el període d’obres, tant l’enderrocament com el de la construcció. Fins que el projecte no estigui aprovat no es podrà fer el calendari, però caldrà molta paciència per part del veïnat, celeritat per part dels constructors i solucions imaginatives dels tècnics municipals per organitzar el moviment dels camions.

Finalment cal dir que els carrers afectats (Cadis, Manacor i Monegal) són estrets i de fort pendent. Tot i que el projecte proposa que l’edifici es retiri uns 3 metros de la vorera, la nova tanca, per molt transparent que sigui, mantindrà unes voreres molt estretes. Ara, amb l’exposició pública, es veurà si hi ha al·legacions a un projecte que ha estat molt ben valorat pels agents implicats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.